Doua aplicatii pentru Android CovPass si Corona-Warn-App pentru inregistrarea certificatelor de vaccinare si afisare cod QR.

0 250

 

 

 

CovPass

 

 

Institutul Robert Koch (RKI) ca instituție federală centrală în domeniul sănătății publice și ca institut național de sănătate publică publică aplicația CovPass pentru guvernul federal german. Cu aplicația, certificatele digitale COVID ale UE pot fi salvate direct pe smartphone. Cei care îl utilizează își pot dovedi protecția împotriva vaccinării, recuperarea lor sau rezultatele negative ale testului, rapid, sigur și digital. Cu aplicația, certificatele digitale COVID ale UE ale altor persoane (de exemplu, membrii familiei) pot fi verificate și pe smartphone. Utilizatorii aplicației decid când și cui să le afișeze informațiile și datele.

Aplicația CovPass este o ofertă gratuită de la Institutul Robert Koch.

CUM FUNCȚIONEAZĂ APLICAȚIA

Dovada vaccinărilor împotriva coronei, recuperarea după infecția cu corona sau rezultatul negativ al testului corona este funcția centrală a aplicației CovPass. Ori de câte ori utilizatorii își dovedesc starea Corona, numai informațiile și datele necesare verificării sunt afișate prin cod QR.

Codul QR oferă informații despre starea unui certificat de vaccinare, test sau recuperare. Numele și data nașterii sunt, de asemenea, afișate în timpul verificării pentru o identificare clară. Aplicația nu transmite niciodată informații și date personale.

Certificatul digital COVID al UE poate fi, de asemenea, stocat pe smartphone pentru alte persoane (de exemplu, membrii familiei). Codul QR curent este apoi afișat pe ecranul de pornire al aplicației. Acest lucru poate fi afișat dacă este necesar.

Vaccinările Corona pot fi certificate cu certificatul digital COVID al UE la cerere. Certificatul de vaccinare este eliberat de personalul medical după vaccinare. Conține un cod QR care poate fi scanat cu aplicația. Pentru a face acest lucru, țineți camera smartphone-ului peste codul QR. Vaccinarea este descărcată direct pe smartphone.

Recuperările din infecția cu coroană sunt certificate cu certificatul digital COVID al UE. Veți primi certificatul de recuperare de la medicul de familie după ce ați depășit boala coronariană. Conține un cod QR care poate fi scanat cu aplicația. Recuperarea este apoi documentată pe smartphone.

Datele certificatului digital COVID al UE sunt stocate local pe smartphone. Numai utilizatorii decid când și cui să afișeze informațiile și datele.

CUM RĂMÂNEȘTE SECURITATEA DATELOR

Protecția datelor este menținută pe întreaga perioadă de utilizare.

• Fără înregistrare: nu este necesară înregistrarea cu o adresă de e-mail.
• Stocare de date locale: datele dvs. complete sunt salvate numai pe telefonul dvs. smartphone.
• Economie de date: codul QR este afișat cu cantitatea minimă de date convenită în UE. După verificarea codului QR, sunt afișate doar starea certificatului, numele și data nașterii.
• Securitate criptografică: codul QR este protejat cu o semnătură electronică și nu poate fi falsificat.

 

Link instalare pe Android: CovPass

 

Corona-Warn-App

 

 

Institutul Robert Koch (RKI) – în calitatea sa de instituție federală centrală pentru sănătatea publică și de institut național german de sănătate publică – publică Corona-Warn-App în numele guvernului german. Aplicația servește drept complement digital pentru distanțare, igienă și purtarea măștilor. În plus, oferă o funcționalitate pentru a adăuga certificatele digitale de vaccinare pentru a dovedi starea dumneavoastră de vaccinare. Folosește tehnologia Bluetooth și API-urile de notificare a expunerii Google. Aplicația este concepută pentru a ajuta la ruperea lanțurilor de infecție, informându-vă dacă ați fost recent aproape de cineva care ulterior a fost testat pozitiv pentru corona. Cu toate acestea, în niciun moment nu colectează informații personale. Cine ești și unde ești rămâne secret – iar intimitatea ta este bine protejată.

CUM FUNCȚIONEAZĂ APLICAȚIA

Înregistrarea expunerii este nucleul aplicației și ar trebui să fie întotdeauna activă. Când este activat, smartphone-urile schimbă ID-uri aleatorii criptate cu alte dispozitive utilizând Bluetooth.

ID-urile aleatorii furnizează doar informații despre durata și distanța unei întâlniri. Nimeni nu poate identifica persoana din spatele acestor ID-uri. Aplicația Corona-Warn nu colectează nicio informație despre locația întâlnirii sau a utilizatorilor săi.

Pe baza timpilor de incubare a coroanei maxime, ID-urile aleatorii colectate de smartphone-ul dvs. sunt stocate într-un jurnal de expunere timp de 14 zile și apoi șterse. Dacă o persoană este diagnosticată cu coroană și alege să împărtășească ID-urile aleatorii ale propriului smartphone, toate persoanele întâlnite anterior vor fi notificate anonim.

Nimeni nu va ști când, unde sau cu cine a avut loc evenimentul de expunere. Persoana infectată rămâne anonimă.

Pe lângă notificările de expunere, utilizatorii afectați vor primi recomandări clare de acțiune. Important: Informațiile despre persoanele notificate nu sunt accesibile în niciun moment.

CUM SUNT PROTEJATE DATELE DVS.

Aplicația Corona-Warn este concepută pentru a fi partenerul tău zilnic, fără a-ți cunoaște identitatea. Acesta este motivul pentru care aplicația nu poate spune nimănui cine ești. Protecția datelor este pe deplin garantată pe toată durata de viață a aplicației.

– Nu este necesară înregistrarea: nu trebuie trimise nicio adresă de e-mail și niciun nume.

– Nu se transmit nicio informație personală: când întâlnești o altă persoană care folosește aplicația, smartphone-urile tale schimbă doar ID-uri aleatorii. Acestea măsoară timpul și distanța unei întâlniri, dar nu permit identificarea persoanelor sau aflarea locațiilor.

– Stocare descentralizată: datele sunt stocate numai pe smartphone-ul în sine și șterse după 14 zile.

– Fără acces terță parte: Nici persoana care raportează o infecție coronă dovedită, nici cei care au fost înștiințați nu pot fi urmăriți – nu de către guvernul german, Institutul Robert Koch, niciun alt utilizator și nici de Google.

Această aplicație nu este destinată utilizării în afara Germaniei. Corona-Warn-App este principala aplicație corona pentru Germania, unde este interconectată cu sistemul național de îngrijire a sănătății. În ciuda celor de mai sus, Corona-Warn-App este disponibilă și în această țară. Acesta este oferit pentru oricine locuiește, lucrează, concedie sau vizitează Germania în mod regulat sau pentru o perioadă lungă de timp.

Condițiile de utilizare pentru aplicația Corona-Warn se aplică: https://www.coronawarn.app/assets/documents/cwa-eula-en.pdf. Prin instalarea și utilizarea acestei aplicații, acceptați acești termeni de utilizare.

 

Link instalare pe Android: Corona-Warn-App

Citește și

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!