Germania: Compania Mastercard a decis să nu mai ofere „Maestro”. De la începutul lunii iulie 2023

0 701

 

Girocard nu va fi desființat

 

 

  • Pe lângă cardul girocard, fiecare Sparkassen-Card¹ conține de obicei și o a doua metodă de plată care poate fi folosită pentru a plăti sau a retrage numerar, în special în afara Germaniei.
  • Una dintre aceste metode de plată, „Maestro” de la Mastercard, a fost eliminată. Dar există alternative.
  • Plățile online sunt posibile și cu noile proceduri. Plățile la casele de marcat și retragerile la bancomate din Germania și din străinătate rămân cel puțin la fel de convenabile ca înainte.

 

Cardul tău poate face totul

Plata fără numerar face acum parte din viața de zi cu zi. Se întâmplă multe în fundal, astfel încât banii să poată schimba mâinile electronic, fără contact și rapid. Standardele și infrastructurile sunt necesare pentru a finaliza un proces de plată. În calitate de client, nu veți observa nimic din toate acestea.

Dacă vă uitați la Sparkassen-Card¹, veți vedea acolo diverse simboluri și logo-uri. De obicei, prezintă simbolul „girocard” și alte simboluri, cum ar fi două cercuri parțial suprapuse roșu și albastru. Cercurile reprezintă „Maestro”, o funcție de plată a companiei Mastercard. Pe el poate fi găsit și un „V” majuscul pentru „V-Pay”, o funcție de plată de la Visa. Aceste metode de plată suplimentare permit, printre altele, plata în străinătate. Mai multe despre asta într-o clipă.

Sistemul electronic de numerar al băncilor și băncilor de economii germane se numește girocard din 2007

Un Sparkassen-Card* este și va fi întotdeauna un „girocard”. Este cea mai folosită metodă de plată în Germania. Cardul poartă denumirea de „girocard” din 2007. Pe lângă „girocard”, aproape fiecare card Sparkasse are o a doua metodă de plată, așa-numita co-insignă. Acesta poate fi folosit și pentru a plăti în străinătate. În prezent, acesta este fie „Maestro” (de la Mastercard), fie „V-Pay” (de la Visa).

„Maestro” este înlocuit

Compania Mastercard a decis să nu mai ofere „Maestro”. De la începutul lunii iulie 2023, a existat o nouă metodă de plată pe noile carduri Sparkasse în locul „Maestro”: „Debit Mastercard”, „Visa Debit” sau  „V-Pay”. Metoda de plată „girocard” rămâne neschimbată pe carduri. Pe bună dreptate, pentru că „girocard” este cea mai populară metodă de plată fără numerar din Germania.

Ca și până acum, sumele sunt debitate direct din cont. Acesta este principiul cardului de debit. Este diferit cu cardurile de credit, unde plățile efectuate sunt încasate doar la o dată cheie.

De acum înainte, potrivit și pentru plăți online

Cu metoda de plată suplimentară „Debit Mastercard” sau un card „Visa Debit”, sunt posibile nu numai plăți în Germania și în străinătate, ci și plăți online. Deoarece pe un nou card Sparkasse, care combină „girocard” cu „Debit Mastercard” sau „Visa Debit”, clienții vor găsi pentru prima dată un număr de card din 16 cifre, o dată de expirare și un număr de cec din trei cifre pentru o siguranță deosebită. cumparaturi online. Cardul poate fi depus și cu servicii de plată mobilă, cum ar fi Apple Pay. Acest lucru face și mai ușor și mai convenabil pentru clienți să proceseze plățile în viața lor de zi cu zi.

„Girocardul” a primit și o funcție suplimentară cu „giropay”, care poate fi folosită și pentru a plăti online.

Cardul nou va fi trimis automat

Deși „Maestro” nu a mai fost oferit din iulie 2023, nici nu a fost pur și simplu oprit, ci va rămâne activ până la sfârșitul anului 2027. Până atunci, cardurile Sparkasse cu sigla Maestro pot fi folosite și în străinătate fără restricții. Noul tău card Sparkasse va fi emis de Sparkasse și îl vei primi automat prin poștă cu câteva săptămâni înainte ca cardul tău actual să expire. Puteți găsi data de expirare pe cardul dvs. Apropo: dacă îți pierzi cardul, vei primi imediat un nou card Sparkasse. Băncile de economii decid înseși asupra condițiilor de schimb de carduri.

 

Va fi desfiintat „Girocardul”?

Nu. „Girocardul” rămâne. Este cea mai des folosită metodă de plată fără numerar în Germania. Cu toate acestea, există de obicei o a doua metodă de plată pe cardul dvs. Sparkasse, de exemplu „V-Pay” sau „Maestro”. Acesta poate fi folosit pentru a plăti în special în afara Germaniei. Mastercard a decis să dezactiveze „Maestro” la sfârșitul anului 2027. Din acest motiv, nu au mai fost emise carduri noi cu sigla „Maestro” din această vară. Prin urmare, banca ta de economii se va baza pe o nouă metodă, probabil „Debit Mastercard” sau „Visa Debit”. Dar: cardurile „Maestro” pot fi folosite în continuare fără restricții în țară și în străinătate până la sfârșitul anului 2027.

Pot obtine un nou „Girocard”?

Dacă în prezent aveți un Sparkassen-Card cu „Maestro”, îl puteți utiliza în continuare până la data de expirare, dar nu mai târziu de sfârșitul anului 2027. Pentru a putea plăti și mai convenabil în țară și în străinătate în viitor, Sparkasse-ul tău va înlocui în curând „Maestro” cu o altă metodă de plată. Acest lucru va face apoi posibilă cumpărăturile online, pe lângă plățile mobile. Alte bănci ar putea oferi alte soluții. Modificările afectează, în general, numai cardurile de debit și nu cardurile de credit.

100% LikesVS
0% Dislikes
Citește și

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Spflorin.Ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura