Austria: Amenzi Limita de alcool în traficul rutier

În Austria, în traficul rutier se aplică limite de alcool mai mici de 0,5 per mie. O limită de 0,1 pe mie se aplică deținătorilor de licență de probă sau șoferilor de camioane și autobuze. Dacă depășiți limita de alcool în sânge, sunt de așteptat sancțiuni mari. De asemenea, poate urma o notificare sau retragerea permisului de conducere.

0 87

Limita generală de alcool în Austria este de 0,5 la mie în traficul rutier. Cu un permis de conducere de testare sau pentru șoferii de autobuz și de camion, limita de alcool în sânge este de 0,1 pe mie de alcool în sânge.

Limite și penalități

Pedepsele pentru conducerea sub influența alcoolului sunt deosebit de mari în Austria. În orice caz, trebuie să socotiți o amendă, precum și eventualele penalități și sancțiuni suplimentare. Acestea pot varia de la formare suplimentară, o examinare medicală până la înscrierea în registrul permisului de conducere (sistem de preînregistrare) și retragerea permisului de conducere.

Costurile pentru aceasta sunt suportate de șofer și, prin urmare, pot crește semnificativ pe lângă amenda.

  • 0,1 pe mie sau mai mult pentru un permis de probă, camion sau autobuz: prelungirea perioadei de probă inclusiv intrarea în sistemul de rezervare
  • 0,5 la mie sau mai mult: intrare în sistemul de rezervare
  • 0,8 per mie sau mai mult: permisul de conducere retras pentru cel puțin două săptămâni până la șase luni, inclusiv formarea ulterioară
  • 1,6 pe mie sau mai mult: permisul de conducere retras pentru până la șase luni, inclusiv un raport medical oficial, formare de urmărire și un examen psihologic de trafic

Pe lângă aceste sancțiuni administrative , se aplică întotdeauna și o amendă, care poate crește semnificativ în funcție de gravitatea infracțiunii. De asemenea, va trebui să suportați singur costurile pentru formarea ulterioară și rapoartele.

Excepții: limită de 0,1 alcool

O limită de alcool în sânge de 0,1 în loc de 0,5 se aplică următoarelor permise de conducere atunci când vehiculul este pornit:

permis de conducere Perioadă
Clasa AM Până la vârsta de 20 de ani
Test de permis de conducere (cu excepția claselor AM și F) Pe durata perioadei de probă (pentru A1 și L17 sub 20 de ani)
Exersați plimbări (L) În timpul cursei de antrenament (pentru șofer și persoana însoțitoare)
Călătorii de pregătire L17 În timpul călătoriei de formare (pentru șofer și însoțitor)
excursii la școala de șoferi În timpul excursiei școlii de șoferi (pentru șoferi și instructori auto)
Clasa C mereu
Clasa D mereu
Clasa F Până la vârsta de 20 de ani
transport scolar mereu

suspendarea permisului de conducere

Următoarele infracțiuni legate de alcool pot duce la retragerea permisului de conducere:

 

infracțiunea rutieră amenda ordin penal
Conducerea sau conducerea unui vehicul de către o persoană cu 0,8 până la mai puțin de 1,2 per mie alcool în sânge sau într-o stare afectată de substanțe care creează dependență (droguri). 800 € până la 3.700 € Suspendarea permisului de conducere pentru o lună, inclusiv formarea ulterioară pentru prima abatere.
Conducerea sau conducerea unui vehicul de către o persoană cu cel puțin 1,2 până la mai puțin de 1,6 per mie de alcool în sânge 1.200 € până la 4.400 € Retragerea permisului de conducere de cel puțin patru luni, inclusiv recalificarea.
Conducerea sau conducerea unui vehicul de către o persoană cu un conținut de alcool în sânge de cel puțin 1,6 sau mai mult sau refuzul unui test de alcool 1.600 € până la 5.900 € Retragerea permisului de conducere pentru cel puțin șase luni, inclusiv formarea ulterioară, raportul medical oficial și examinarea psihologică a traficului.
Repetă cazul în decurs de 5 ani cu cel puțin 1,6 pe mieă de alcool în sânge sau mai mult în cazul unei prime infracțiuni cu conducere în stare de ebrietate 1.200 € până la 5.900 € Suspendarea permisului de conducere de la cel puțin opt până la maximum douăsprezece luni, inclusiv formarea ulterioară, un raport medical oficial și un examen psihologic rutier.

 

accident sub influența alcoolului

Dacă provocați un accident pe drum în timp ce vă aflați sub influența alcoolului , pe lângă sancțiunea administrativă sau amenda, poate exista și o problemă cu compania de asigurări. Dacă, de exemplu, sunteți implicat într-un accident de circulație cu o alcoolemie mai mare de 0,8, asigurarea de răspundere civilă poate solicita înapoi de la șofer o sumă de prejudiciu de până la 11.000 de euro. În plus, în caz de avarie, foarte probabil compania de asigurări va „ieși” și nu va plăti pentru daune. Motivul pentru aceasta este neglijența șoferului, adică băutul și conducerea.

Măsurare și test de alcool

Conținutul de alcool în sânge (promiele) este în general determinat de autorități sau de poliție cu un dozator de alcool. Aceasta măsoară conținutul de alcool din respirația șoferului.

Pentru a determina conținutul de alcool în sânge, valoarea dată a conținutului de alcool în respirație se înmulțește cu două. Aceasta dă numărul de alcool la mie în sânge. Prin urmare, limita de alcool în sânge este sub 0,25  mg/l conținut de alcool în respirație (echivalent cu 0,5 la mie de alcool în sânge).

Un test de alcool în sânge poate fi, de asemenea, ordonat de către ofițerul de sănătate publică pentru a preleva o probă de sânge pentru a determina conținutul exact de alcool. Acesta poate fi cazul dacă o măsurare cu Alkomat nu este posibilă sau este refuzată.

Refuzul Alko-Test

Dacă autoritățile refuză un test cu un dozator de alcool sau prin prelevarea unei probe de sânge, se presupune automat o alcoolemie de 1,6 pe mie. Prin urmare, acest lucru este asociat cu consecințe legale și sancțiuni grave.

Un test de alcool de către poliție nu ar trebui să fie refuzat niciodată. Puteți solicita un timp scurt de așteptare – de exemplu dacă tocmai ați fumat o țigară. Cu toate acestea, testul trebuie efectuat fără ezitare.

Care este limita de alcool în sânge în Austria?

Practic, limita de alcool în sânge pentru șoferi și traficul rutier este de 0,5 la mie. Oricine are o alcoolemie de 0,5 sau mai mult trebuie să se aștepte la o amendă și la o procedură penală administrativă. Cu toate acestea, există excepții pentru care se aplică o limită de 0,1 la mie.

Pentru cine se aplică limita de alcool în sânge de 0,1 pe mie?

O limită de alcool în sânge de 0,1 în loc de 0,5 se aplică deținătorilor unui permis de conducere testat, precum și șoferilor de autobuz și camioane. Un tabel cu toate clasele de permis de conducere și perioada respectivă de valabilitate pentru care se aplică o limită de 0,1 alcool este listat online.

Ce se întâmplă dacă refuzi testul de alcool?

Dacă șoferul refuză testul de alcool în sânge de către autorități, se presupune automat o alcoolemie de cel puțin 1,6 pe mie și trebuie să luați în considerare toate consecințele legale pe care le presupune această limită.

Care sunt sancțiunile pentru consumul prea mare de alcool?

În orice caz, sancțiunile includ o amendă mare, iar procedurile penale administrative pot fi deschise și prin ordonanță penală. Aceasta include, printre altele, o intrare în sistemul de preînregistrare (registrul permisului de conducere), precum și formarea ulterioară și examenele medicale, până la și inclusiv retragerea permisului de conducere. Costurile sancțiunilor ulterioare urmează să fie plătite de șofer pe lângă amenda.

 

100% LikesVS
0% Dislikes
Citește și

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Spflorin.Ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura