Germania: Schimb permis de conducere: Oricine are încă un vechi permis de conducere pe hârtie va trebui să-l schimbe în următorii câțiva ani. Termenul limită este iminent pentru următorii ani

0 565

Obligația de a schimba permisul de conducere se apropie. Următorul termen limită se va încheia în curând. Următorii ani vor fi în curând pe drum.

Hamm – Un număr mare de oameni din Renania de Nord-Westfalia și din toată Germania ar trebui să se uite atent la propriile portofele. Pentru că statul le-a cerut de mult cetățenilor să-și schimbe permisele de conducere. În funcție de anul căruia îi aparții, există diferite termene limită care trebuie respectate.

Schimbarea permisului de conducere: Termenul limită variază în funcție de an

Unii au până în 2033 să își schimbe permisele de conducere. Cu toate acestea, prima generație trebuia să-și fi predat permisul de conducere până la jumătatea lui iulie 2022 . Motivul termenului limită de vară a fost pandemia de corona , care a făcut mai dificilă obținerea de programări. În mod normal, însă, termenul limită este în ianuarie – acesta va fi și cazul în 2023.

Pentru cei născuți între 1959 și 1964, termenul limită pentru preschimbarea permisului de conducere este 19 ianuarie 2023. Până atunci, șoferii ar trebui să-și facă datoria și să schimbe documentul, cunoscut colocvial sub denumirea de „cârpă”. Oricine pierde termenul limită riscă o amendă de zece euro drept penalizare. Ar putea fi probleme majore și în străinătate, până la urmă permisul de conducere atunci nu mai este valabil.

Articole din aceasi categorie

Termene pentru preschimbarea vechiului permis de conducere (eliberat înainte de 31 decembrie 1998)

Anul nasterii termen limita
1953 până în 1958 expirat în iulie 2022
1959 până în 1964 19 ianuarie 2023
1965 până în 1970 19 ianuarie 2024
1971 sau mai târziu 19 ianuarie 2025
înainte de 1953* 19 ianuarie 2033

*Pentru deținătorii de licență născuți înainte de 1953, termenul limită (19 ianuarie 2033) se aplică indiferent de anul în care a fost eliberată licența.

Schimbul de permis de conducere nu afectează însă doar generația mai în vârstă, ci pe toți cei care și-au obținut permisul de conducere înainte de 18 ianuarie 2013. Motivul schimbului sunt cerințele Uniunii Europene. În viitor, documentele ar trebui să fie antifals în întreaga UE. De asemenea, ar trebui să fie înregistrate într-o bază de date. Pentru permisele de conducere eliberate după 1 ianuarie 1999, anul eliberării este determinant.

Schimb permis de conducere: Termenele variază în funcție de data eliberării

data emiterii termen limita
1999 până în 2001 19 ianuarie 2026
2002 până în 2004 19 ianuarie 2027
2005 până în 2007 19 ianuarie 2028
2008 19 ianuarie 2029
2009 19 ianuarie 2030
2010 19 ianuarie 2031
2011 19 ianuarie 2032
2012 până la 18 ianuarie 2013 19 ianuarie 2033

Ideea că diferitele grupe de vârstă au termene limită diferite pentru preschimbarea permiselor de conducere este evidentă. Trebuie evitat ca prea mulți oameni să-și îndeplinească datoria doar în ultimul moment, ceea ce ar duce la o grămadă în masă către birourile locale de permise de conducere. În ciuda proiectului de plan, un schimb voluntar este întotdeauna posibil.

Este necesară fotografia de pașaport – cât vă va costa un schimb de permis de conducere

Desigur, un nou test de conducere nu este necesar în timpul schimbului de permis de conducere. Dar ceea ce cer autoritățile de la șoferi este o nouă fotografie biometrică a pașaportului. Potrivit ADAC, schimbarea permisului de conducere costă 25 de euro. Sunt afectate clasele de motociclete și mașini.

100% LikesVS
0% Dislikes

Site-ul nostru depinde de sprijinul financiar al vizitatorilor pentru a continua sa ofere informatii utile si sprijin pentru comunitatea romaneasca din Germania si Austria. Daca apreciati ceea ce facem si doriti sa ne ajutati sa mentinem si sa imbunatatim serviciile oferite, va rugam sa ne sustineti prin donatii. Orice suma, indiferent de marimea ei, conteaza si este foarte apreciata.

Va multumim pentru ca ati ales sa ne vizitati si sa cititi acest articol. Site-ul nostru este o sursa centralizata de informatii importante pentru romani din Germania si Austria, dar pentru a continua sa functionam avem nevoie de ajutorul dumneavoastra. Daca doriti sa ne sustineti, puteti face o donatie prin intermediul platformei noastre de donatii online sau puteti sa ne contactati pentru mai multe informatii.

Stiti cat de importanta este comunitatea romaneasca din Germania si Austria, iar noi suntem aici pentru a va ajuta si a va sprijini in toate aspectele vietii de zi cu zi. Daca doriti sa ne ajutati sa continuam sa oferim servicii de calitate, va rugam sa luati in considerare posibilitatea de a face o donatie pentru site-ul nostru. Puteti sa donati orice suma doriti, iar fondurile vor fi utilizate pentru a mentine si imbunatati serviciile oferite.

Suntem aici pentru a va ajuta si a va sustine in orice fel posibil, iar donatiile dumneavoastra ne pot ajuta sa oferim si mai multe resurse si informatii utile pentru comunitatea romaneasca din Germania si Austria. Daca doriti sa ne sustineti si sa ne ajutati sa continuam sa oferim suport si sprijin, va rugam sa faceti o donatie prin intermediul platformei noastre de donatii online sau prin contactarea noastra directa.

Puteti face o diferenta in viitorul site-ului nostru si in sprijinirea comunitatii romane din Germania si Austria prin simpla donatie. Indiferent daca donati o suma mica sau mare, fiecare contributie ajuta si este foarte apreciata. Va rugam sa ne sustineti astfel incat sa putem continua sa oferim informatii utile si sprijin pentru comunitatea noastra.

Citește și

Lasă un răspuns