Cum să faci ceea ce contează în perioade stresante

Gestionarea situației

Menajați-vă mintea
Problemele de sănătate mintală sunt frecvente. Iată câteva sfaturi pentru reducerea stresului și întreținerea sănătății mintale.

0 174

 

 

Pauză. Respirați. Reflectați

Inspirați lent de câteva ori: inspirați pe nas, apoi expirați lent.

Respirația lentă este una dintre cele mai bune modalități de a reduce stresul, deoarece îi semnalează creierului să relaxeze corpul.

Observați cum vă simți și ce gândiți, fără a analiza. În loc să răspundeți sau să reacționați la gândurile sau sentimentele respective, conștientizați-le și eliberați-vă de ele.

 

Vorbiți cu alte persoane

Poate fi util să vorbiți cu persoane de încredere. Păstrați regulat legătura cu persoanele apropiate. Spuneți-le cum vă simți și ce îngrijorări aveți.

 

Mențineți o rutină sănătoasă

Ce să faceți:

Treziți-vă și culcați-vă la aproximativ aceleași ore în fiecare zi.
Mențineți rutina de igienă personală.
Mâncați mese sănătoase, la ore fixe.
Faceți mișcare în mod regulat. Doar 3 – 4 minute de mișcare fizică ușoară, cum ar fi mersul sau întinderile, vă vor ajuta.
Alocați timp pentru lucru și timp pentru odihnă.
Faceți-vă timp pentru lucrurile care vă plac.
Luați pauze regulate de la activitățile în fața ecranului.

Ce să nu faceți:

Nu consumați alcool sau droguri ca o modalitate de a face față fricii, anxietății, plictiselii și izolării sociale.

 

Fiți bun cu dvs. și cu ceilalți

Nu aveți așteptări prea mari de la dumneavoastră în zilele dificile. Acceptați faptul că unele zile ar putea fi mai productive decât altele.

Încercați să reduceți cantitatea de știri urmărite, citite sau ascultate care vă cauzează anxietate sau suferință. Căutați cele mai recente informații din surse de încredere, în anumite momente ale zilei.

Ajutorul oferit altor persoane vă poate face bine. Dacă puteți, oferiți asistență persoanelor din comunitatea dumneavoastră care au nevoie.

 

Cereți ajutor când este necesar

Nu ezitați că solicitați ajutorul unui profesionist dacă sunteți de părere că este necesar. Un bun punct de plecare este profesionistul local în domeniul medical. Și liniile de asistență pot fi o sursă de ajutor.

 

 

 

Brosura de mai jos MERITA citita.

 

 

Sursa: who.int

 

100% LikesVS
0% Dislikes

Site-ul nostru depinde de sprijinul financiar al vizitatorilor pentru a continua sa ofere informatii utile si sprijin pentru comunitatea romaneasca din Germania si Austria. Daca apreciati ceea ce facem si doriti sa ne ajutati sa mentinem si sa imbunatatim serviciile oferite, va rugam sa ne sustineti prin donatii. Orice suma, indiferent de marimea ei, conteaza si este foarte apreciata.

Va multumim pentru ca ati ales sa ne vizitati si sa cititi acest articol. Site-ul nostru este o sursa centralizata de informatii importante pentru romani din Germania si Austria, dar pentru a continua sa functionam avem nevoie de ajutorul dumneavoastra. Daca doriti sa ne sustineti, puteti face o donatie prin intermediul platformei noastre de donatii online sau puteti sa ne contactati pentru mai multe informatii.

Stiti cat de importanta este comunitatea romaneasca din Germania si Austria, iar noi suntem aici pentru a va ajuta si a va sprijini in toate aspectele vietii de zi cu zi. Daca doriti sa ne ajutati sa continuam sa oferim servicii de calitate, va rugam sa luati in considerare posibilitatea de a face o donatie pentru site-ul nostru. Puteti sa donati orice suma doriti, iar fondurile vor fi utilizate pentru a mentine si imbunatati serviciile oferite.

Suntem aici pentru a va ajuta si a va sustine in orice fel posibil, iar donatiile dumneavoastra ne pot ajuta sa oferim si mai multe resurse si informatii utile pentru comunitatea romaneasca din Germania si Austria. Daca doriti sa ne sustineti si sa ne ajutati sa continuam sa oferim suport si sprijin, va rugam sa faceti o donatie prin intermediul platformei noastre de donatii online sau prin contactarea noastra directa.

Puteti face o diferenta in viitorul site-ului nostru si in sprijinirea comunitatii romane din Germania si Austria prin simpla donatie. Indiferent daca donati o suma mica sau mare, fiecare contributie ajuta si este foarte apreciata. Va rugam sa ne sustineti astfel incat sa putem continua sa oferim informatii utile si sprijin pentru comunitatea noastra.

Citește și

Lasă un răspuns