Cum să faci ceea ce contează în perioade stresante

Gestionarea situației

Menajați-vă mintea
Problemele de sănătate mintală sunt frecvente. Iată câteva sfaturi pentru reducerea stresului și întreținerea sănătății mintale.

0 174

 

 

Pauză. Respirați. Reflectați

Inspirați lent de câteva ori: inspirați pe nas, apoi expirați lent.

Respirația lentă este una dintre cele mai bune modalități de a reduce stresul, deoarece îi semnalează creierului să relaxeze corpul.

Observați cum vă simți și ce gândiți, fără a analiza. În loc să răspundeți sau să reacționați la gândurile sau sentimentele respective, conștientizați-le și eliberați-vă de ele.

 

Vorbiți cu alte persoane

Poate fi util să vorbiți cu persoane de încredere. Păstrați regulat legătura cu persoanele apropiate. Spuneți-le cum vă simți și ce îngrijorări aveți.

 

Mențineți o rutină sănătoasă

Ce să faceți:

Treziți-vă și culcați-vă la aproximativ aceleași ore în fiecare zi.
Mențineți rutina de igienă personală.
Mâncați mese sănătoase, la ore fixe.
Faceți mișcare în mod regulat. Doar 3 – 4 minute de mișcare fizică ușoară, cum ar fi mersul sau întinderile, vă vor ajuta.
Alocați timp pentru lucru și timp pentru odihnă.
Faceți-vă timp pentru lucrurile care vă plac.
Luați pauze regulate de la activitățile în fața ecranului.

Ce să nu faceți:

Nu consumați alcool sau droguri ca o modalitate de a face față fricii, anxietății, plictiselii și izolării sociale.

 

Fiți bun cu dvs. și cu ceilalți

Nu aveți așteptări prea mari de la dumneavoastră în zilele dificile. Acceptați faptul că unele zile ar putea fi mai productive decât altele.

Încercați să reduceți cantitatea de știri urmărite, citite sau ascultate care vă cauzează anxietate sau suferință. Căutați cele mai recente informații din surse de încredere, în anumite momente ale zilei.

Ajutorul oferit altor persoane vă poate face bine. Dacă puteți, oferiți asistență persoanelor din comunitatea dumneavoastră care au nevoie.

 

Cereți ajutor când este necesar

Nu ezitați că solicitați ajutorul unui profesionist dacă sunteți de părere că este necesar. Un bun punct de plecare este profesionistul local în domeniul medical. Și liniile de asistență pot fi o sursă de ajutor.

 

 

 

Brosura de mai jos MERITA citita.

 

 

Sursa: who.int

 

100% LikesVS
0% Dislikes
Citește și

Lasă un răspuns