Ce este indicat si ce nu este indicat sa avem activat pe telefonul mobil ?

0 23

Iată câteva recomandări privind ce să activați și ce să dezactivați pentru a vă proteja securitatea pe telefonul mobil:

Indicat să aveți activat:

 • Cod de acces sau autentificare prin amprentă sau recunoaștere facială: Aceasta vă poate proteja împotriva accesului neautorizat la telefonul dvs. în cazul pierderii sau furtului acestuia.
 • Actualizări automate: Asigurați-vă că aveți activată opțiunea de actualizare automată pentru software-ul telefonului dvs. Aceasta poate include actualizările de securitate care pot proteja împotriva amenințărilor cibernetice.
 • Firewall și antivirus: Verificați dacă telefonul dvs. are un firewall integrat și un program antivirus. Acest lucru poate ajuta la protejarea dispozitivului și a datelor dvs. personale.
 • Gestionarea datelor de localizare: Este bine să dezactivați GPS-ul și alte funcții de localizare a dispozitivului dacă nu le utilizați, pentru a preveni aplicațiile să colecteze date de localizare fără consimțământul dvs.

Nu este indicat să aveți activat:

 • Bluetooth și NFC: Este bine să dezactivați Bluetooth și NFC când nu le utilizați pentru a preveni accesul neautorizat la dispozitivul dvs.
 • WiFi public: Evitați utilizarea de rețele WiFi publice nesecurizate, deoarece acestea pot fi vulnerabile la atacuri cibernetice și pot compromite securitatea dispozitivului și a datelor dvs. personale.
 • Aplicații de sursă necunoscută: Descărcați aplicații doar din magazinele oficiale de aplicații, cum ar fi Google Play sau App Store. Descărcarea aplicațiilor din surse necunoscute poate expune dispozitivul dvs. la malware și alte amenințări cibernetice.
 • Funcții de sharing automat: Evitați să aveți activată funcția de sharing automat a fotografiilor și altor date personale. Aceasta poate expune datele dvs. personale la riscuri de securitate.

Acestea sunt doar câteva exemple de ce să activați și ce să dezactivați pentru a vă proteja securitatea pe telefonul mobil. Este important să fiți atenți la setările de securitate și să le ajustați în consecință.

 

Siguranța online se referă la protejarea dispozitivelor și datelor personale împotriva atacurilor cibernetice și a altor amenințări online. Aceste amenințări pot include viruși, malware, phishing, hacking, furt de identitate și multe altele.

Iată câteva recomandări pentru a vă proteja securitatea online:

 1. Folosiți parole puternice și unice: Pentru fiecare cont online pe care îl aveți, utilizați o parolă puternică și unică. Evitați utilizarea acelorași parole pentru mai multe conturi. O parolă puternică trebuie să conțină cel puțin 12 caractere și să includă litere mari și mici, cifre și caractere speciale.
 2. Actualizați software-ul și aplicațiile: Asigurați-vă că aveți ultima versiune de software și aplicații instalate pe dispozitivele dvs. Actualizările pot include patch-uri de securitate care pot proteja împotriva vulnerabilităților cunoscute.
 3. Utilizați antivirus și firewall: Instalați un program antivirus și un firewall pe dispozitivele dvs. Acestea vă pot proteja împotriva virușilor și altor amenințări cibernetice.
 4. Fiți atenți la mesajele de phishing: Mesajele de phishing pot părea legitime, dar sunt concepute pentru a vă fura datele personale sau pentru a instala malware pe dispozitivul dvs. Verificați întotdeauna sursa mesajului și nu faceți clic pe link-uri sau atașamente suspecte.
 5. Utilizați rețele WiFi securizate: Evitați să utilizați rețele WiFi publice nesecurizate, deoarece acestea pot fi vulnerabile la atacuri cibernetice. Utilizați doar rețele WiFi securizate și protejate prin parolă.
 6. Fiți atenți la setările de confidențialitate: Verificați setările de confidențialitate pentru aplicațiile și site-urile web pe care le utilizați și asigurați-vă că informațiile personale sunt protejate.
 7. Faceți copii de rezervă ale datelor: Faceți copii de rezervă ale datelor personale importante, cum ar fi fotografii, documente și fișiere media. Stocați aceste copii de rezervă într-un loc sigur, cum ar fi un hard disk extern sau un serviciu de stocare în cloud.

Acestea sunt doar câteva exemple de măsuri pe care le puteți lua pentru a vă proteja securitatea online. Este important să fiți vigilenți și să luați măsuri adecvate pentru a vă proteja dispozitivele și datele personale împotriva amenințărilor cibernetice.

 

100% LikesVS
0% Dislikes

Site-ul nostru depinde de sprijinul financiar al vizitatorilor pentru a continua sa ofere informatii utile si sprijin pentru comunitatea romaneasca din Germania si Austria. Daca apreciati ceea ce facem si doriti sa ne ajutati sa mentinem si sa imbunatatim serviciile oferite, va rugam sa ne sustineti prin donatii. Orice suma, indiferent de marimea ei, conteaza si este foarte apreciata.

Va multumim pentru ca ati ales sa ne vizitati si sa cititi acest articol. Site-ul nostru este o sursa centralizata de informatii importante pentru romani din Germania si Austria, dar pentru a continua sa functionam avem nevoie de ajutorul dumneavoastra. Daca doriti sa ne sustineti, puteti face o donatie prin intermediul platformei noastre de donatii online sau puteti sa ne contactati pentru mai multe informatii.

Stiti cat de importanta este comunitatea romaneasca din Germania si Austria, iar noi suntem aici pentru a va ajuta si a va sprijini in toate aspectele vietii de zi cu zi. Daca doriti sa ne ajutati sa continuam sa oferim servicii de calitate, va rugam sa luati in considerare posibilitatea de a face o donatie pentru site-ul nostru. Puteti sa donati orice suma doriti, iar fondurile vor fi utilizate pentru a mentine si imbunatati serviciile oferite.

Suntem aici pentru a va ajuta si a va sustine in orice fel posibil, iar donatiile dumneavoastra ne pot ajuta sa oferim si mai multe resurse si informatii utile pentru comunitatea romaneasca din Germania si Austria. Daca doriti sa ne sustineti si sa ne ajutati sa continuam sa oferim suport si sprijin, va rugam sa faceti o donatie prin intermediul platformei noastre de donatii online sau prin contactarea noastra directa.

Puteti face o diferenta in viitorul site-ului nostru si in sprijinirea comunitatii romane din Germania si Austria prin simpla donatie. Indiferent daca donati o suma mica sau mare, fiecare contributie ajuta si este foarte apreciata. Va rugam sa ne sustineti astfel incat sa putem continua sa oferim informatii utile si sprijin pentru comunitatea noastra.

Citește și

Lasă un răspuns