Germania: Ajutor pentru chiriași: ce costuri va trebui să suporte proprietarul din 2023

0 396

De anul viitor, proprietarii vor trebui să contribuie la taxa pe climă. Acest lucru aduce o ușurare pentru chiriașii care locuiesc în case prost izolate.

Până acum, chiriașilor li s-a cerut să plătească singuri așa-numita taxă pe CO 2 pentru apartament . Proprietarii ar trebui să contribuie și ei acum la costuri. Guvernul federal a adoptat o lege corespunzătoare joi (10 noiembrie).

O taxă suplimentară a fost percepută pe petrol și gaze din 2021 pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon dăunătoare climei. Până acum, acest lucru s-a făcut doar pe cheltuiala chiriașilor. Începând cu 2023 , preţul CO 2 va fi împărţit între cele două părţi , conform unui model în etape .

Din 2023: Proprietarii trebuie să contribuie la impozitul pe climă

În consecință, cu cât casa este mai puțin ecologică, cu atât proprietarul trebuie să își asume mai mult. La urma urmei, el este responsabil și pentru starea energetică a casei. Pentru că nu numai comportamentul la încălzire determină cât de mult CO 2 este emis, ci și cât de bine este izolată o casă, ce încălzire și ce ferestre sunt instalate.

Scopul legii este de a crea stimulente pentru economisirea energiei și recondiționările legate de energie. „În acest scop, costurile cu dioxidul de carbon sunt clasificate în funcție de emisiile de dioxid de carbon ale clădirii pe metru pătrat de spațiu locuibil și astfel repartizate pe baza calității energetice a clădirii”, se arată în comunicat. Pentru clădirile rezidențiale cu emisii deosebit de mari de gaze cu efect de seră pe metru pătrat, proprietarii ar trebui să plătească 95% din prețul CO 2 . Dacă o clădire este mai ecologică, procentul scade.

Emisii de dioxid de carbon pe metru pătrat de spațiu de locuit și pe an cota de cost
Mai puțin de 12 kilograme Chiriaș 100 la sută – proprietar 0 la sută
12 până la 17 kilograme Chiriașii 90 la sută – proprietarii 10 la sută
17 până la 22 de kilograme Chiriașii 80 la sută – proprietarii 20 la sută
22 până la 27 de kilograme Chiriașii 70 la sută – proprietarii 30 la sută
27 până la 32 de kilograme Chiriași 60 la sută – proprietarii 40 la sută
32 până la 37 de kilograme Chiriașii 50 la sută – proprietarii 50 la sută
37 până la 42 de kilograme Chiriașii 40 la sută – proprietarii 60 la sută
42 până la 47 de kilograme Chiriașii 30 la sută – proprietarii 70 la sută
47 până la 52 de kilograme Chiriașii 20 la sută – proprietarii 80 la sută
Peste 52 de kilograme Chiriașii 5 la sută – proprietarii 95 la sută
Sursa: Proiect de lege privind alocarea costurilor cu CO2 (Legea de alocare a costurilor cu dioxid de carbon – CO2KostAufG)

„Un model echitabil” – Această schimbare vine la chiriași și proprietari

Ministrul construcțiilor Klara Geywitz ( SPD ) este mulțumită de noua lege. Acest lucru îi scutește pe toți chiriașii din Germania, a declarat ea pentru Agenția Germană de Presă (dpa) . „Acum avem un model echitabil care îi face și pe proprietari responsabili. În acest fel, ambele părți contribuie la protecția climei.”

Prețul actual al CO 2 este de 0,5 cenți per kilowatt oră de gaz natural. Potrivit portalului de comparație Check24 , o familie ar trebui să plătească 128,40 euro taxă pe CO 2 pentru 20.000 de kilowați oră anual într-o casă ecologică și doar 6,32 euro într-o casă prost izolată . De la 1 ianuarie 2023, proprietarul trebuie să suporte restul.

Acum trebuie să se determine pentru fiecare casă câte kilograme de CO 2 sunt emise pe an. În viitor, proprietarii vor trebui să calculeze singuri acest lucru. Potrivit guvernului federal, aceștia ar trebui să primească date adecvate pentru a-i sprijini.

 

Reprezentanții chiriașilor, în schimb, se tem că costurile unei renovări ar putea fi transferate în cele din urmă asupra chiriașilor.

100% LikesVS
0% Dislikes
Citește și

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Spflorin.Ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura