Hack mașină: Cum vă pot accesa hackerii mașina

0 17

 

Hack mașină

Pot fi sparte mașinile autonome?

Da. Vehiculele autonome fac parte din mobilitatea în rețea și reprezintă un fel de computer pe patru roți, prin urmare, aceste mașini pot fi sparte. Cu toate acestea, producătorii instalează diferite sisteme de securitate care sunt menite să prevină astfel de atacuri.

Cum poate fi spartă o mașină?

Dacă cineva dorește să pirateze mașina ta, va folosi un computer pentru a încerca să obțină acces la sistemele electronice ale vehiculului. Unii hackeri s-au specializat și în interceptarea semnalului de la cheia mașinii în sistemele fără cheie și astfel obținerea accesului la mașină.

Cum pot împiedica un hacker să spargă mașina?

Producătorii sunt interesați să vă protejeze vehiculul împotriva unui atac al hackerilor. Prin urmare, toate echipamentele electronice din mașină ar trebui să aibă întotdeauna cea mai recentă versiune de software. Aici puteți citi cum vă puteți proteja de atacurile hackerilor.

Poate fi spartă o mașină?

 Hackingul poate deveni o problemă reală pentru mașină.

În timp ce în urmă cu zece ani era încă obișnuit ca vehiculele să fie pur și simplu sparte, digitalizarea în curs de desfășurare în industria auto oferă acum mult mai multe oportunități pentru criminali .

Nu este neobișnuit astăzi ca experții în computer să încerce să pirateze o mașină. Vehiculele moderne oferă o mulțime de suprafețe de atac. În cele ce urmează, dorim să vă oferim o privire de ansamblu asupra opțiunilor pe care le au hackerii pentru a accesa un vehicul :

  • Tehnologie fără cheie : Cu un sistem fără cheie, nu trebuie să ridicați cheia pentru a deschide sau a porni mașina. Dacă hackerii interceptează semnalul care merge de la cheie la mașină, ei pot face o nouă cheie și astfel pot avea acces la mașină și o pot fura.
  • Sisteme de infotainment : Cu cât oferă mai multe opțiuni computerul de bord, cu atât poate fi mai vulnerabil la terți care se intrunesc din exterior și manipulează funcțiile relevante.
  • Bateriile electrice : Mașinile electrice ar trebui să reprezinte viitorul traficului rutier motorizat. Dar acestea oferă și hackerilor o mulțime de suprafețe de atac. Bateria electronică a vehiculului poate fi ținta unui atac al hackerilor.
  • Vehicule autonome : Sunt permanent online și oferă astfel o țintă mare pentru infractorii care doresc să spargă mașina.
  • Toate funcțiile care pot fi controlate prin intermediul unei aplicații pe un telefon mobil : Din ce în ce mai multe funcții ale vehiculului pot fi controlate prin telefon. Puteți folosi acest lucru pentru a porni încălzirea auxiliară, de exemplu. Dacă utilizați un telefon mobil fără programele de securitate necesare, criminalii pot sparge cu ușurință mașina cu el.

Ce daune poate provoca hacking-ul unei mașini?

 Hackerii pot provoca multe daune mașinii.

Dacă un criminal reușește să-ți spargă cheia mașinii, o poate folosi pentru a obține acces la mașină. Așa că ar putea fura tot ce ai depozitat în mașină . Este posibil și furtul de mașini .

În principiu, hackerii pot instala și programe rău intenționate și astfel pot perturba funcțiile vehiculului . Cu vehiculele autonome, se poate întâmpla și ca hackerii să obțină controlul asupra comenzilor și să le poată folosi pentru a muta mașina după cum doresc.

Acesta este modul în care vă puteți proteja mașina împotriva hackerilor

Dacă doriți să împiedicați infractorii să vă spargă mașina, ar trebui să păstrați întotdeauna toate programele la zi . De asemenea, este recomandat să dezactivați funcțiile de care nu aveți nevoie, dar care rulează pe Internet.

Dacă utilizați tehnologia fără cheie, trebuie să vă asigurați că transportați și depozitați întotdeauna cheia într-o cutie metalică, de ecranare. Acest lucru îi împiedică pe hackeri să intercepteze semnalul.

Bine de știut : unele companii de asigurări integrează acum și protecția împotriva atacurilor hackerilor în gama lor de servicii . Prin urmare, poate fi util să comparați mai mulți furnizori.

100% LikesVS
0% Dislikes
Citește și

Lasă un răspuns