Securitatea cibernetică auto: ce este?

0 7

 

Securitate cibernetică auto

Ce înseamnă securitatea cibernetică auto?

Digitalizarea face din vehicule din ce în ce mai mult o țintă pentru criminalitatea cibernetică. De aceea, securitatea cibernetică auto devine din ce în ce mai importantă. Producătorii trebuie să respecte reglementările adoptate de Națiunile Unite pentru a împiedica infractorii să spargă mașina .

Ce include securitatea cibernetică?

Securitatea cibernetică auto include toate domeniile în care un vehicul poate fi spart. Aceasta ar putea fi bateria unei mașini electrice sau tehnologia fără cheie, de exemplu.

Cum îmi pot proteja mașina de hackeri?

Pentru a preveni infractorii să vă spargă mașina, ar trebui să vă asigurați că software-ul este întotdeauna actualizat. În plus, este indicat să transportați întotdeauna cheia într-o cutie metalică de ecranare într-un sistem cu tehnologie fără cheie.

De ce este necesară securitatea cibernetică auto?

 Securitatea cibernetică auto: ce înseamnă?

Tot mai multă tehnologie este folosită și în industria auto. Viziunea de viitor pentru traficul rutier are în vedere mobilitatea în rețea . Pentru aceasta, de exemplu, vehiculele autonome ar trebui să poată comunica în interior între ele și cu semafoare etc.

Software -ul , care este folosit pentru computerul de bord, de exemplu, este, de asemenea, în continuă evoluție. Nu este neobișnuit ca acesta să fie conectat la Internet. Din acest motiv, printre altele, autovehiculele sunt acum și o țintă pentru hackeri .

De aceea, securitatea cibernetică a automobilelor devine din ce în ce mai importantă . Acesta are scopul de a securiza comunicarea în interiorul vehiculului și de a permite transmisia autentică de date între vehicule și infrastructură folosind diferite programe.

Pentru a menține vehiculele în siguranță, dealerii trebuie să respecte securitatea cibernetică în întreaga companie . Printre altele, sistemul UNECE de management al securității cibernetice (CSMS) este utilizat pentru aceasta. În acest fel, dealer-ul ar trebui să asigure siguranța pe întregul ciclu de viață al unui vehicul. Această prevedere a fost creată de Națiunile Unite.

 

Important : reglementările suplimentare ale Națiunilor Unite impun implementarea de măsuri în următoarele patru domenii : prevenirea și detectarea atacurilor în întreaga flotă de vehicule, protecția vehiculelor conform unei abordări de securitate prin proiectare, gestionarea riscurilor cibernetice ale vehiculelor și desfășurarea regulată a actualizări software.

 

Ce poți sparge o mașină?

Mașinile moderne noi oferă hackerilor tot felul de oportunități de a accesa vehiculul din exterior. În principiu, toate funcțiile care pot fi controlate prin intermediul unei aplicații în legătură cu o mașină sunt potențial expuse unui atac extern .

Situația este similară cu bateriile electronice și sistemele de infotainment ale mașinii. Nici măcar tehnologia fără cheie nu este 100 % protejată împotriva atacurilor externe . Odată ce hackerul obține acces, el poate face tot felul de daune mașinii.

În cazul vehiculelor autonome, infractorii ar putea chiar să conducă vehiculul și, astfel, să provoace intenționat accidente. Pentru a preveni exact acest lucru, există din ce în ce mai multe specificații pentru securitatea cibernetică auto .

100% LikesVS
0% Dislikes
Citește și

Lasă un răspuns