Securitatea cibernetică auto: ce este?

0 11

 

Securitate cibernetică auto

Ce înseamnă securitatea cibernetică auto?

Digitalizarea face din vehicule din ce în ce mai mult o țintă pentru criminalitatea cibernetică. De aceea, securitatea cibernetică auto devine din ce în ce mai importantă. Producătorii trebuie să respecte reglementările adoptate de Națiunile Unite pentru a împiedica infractorii să spargă mașina .

Ce include securitatea cibernetică?

Securitatea cibernetică auto include toate domeniile în care un vehicul poate fi spart. Aceasta ar putea fi bateria unei mașini electrice sau tehnologia fără cheie, de exemplu.

Cum îmi pot proteja mașina de hackeri?

Pentru a preveni infractorii să vă spargă mașina, ar trebui să vă asigurați că software-ul este întotdeauna actualizat. În plus, este indicat să transportați întotdeauna cheia într-o cutie metalică de ecranare într-un sistem cu tehnologie fără cheie.

De ce este necesară securitatea cibernetică auto?

 Securitatea cibernetică auto: ce înseamnă?

Tot mai multă tehnologie este folosită și în industria auto. Viziunea de viitor pentru traficul rutier are în vedere mobilitatea în rețea . Pentru aceasta, de exemplu, vehiculele autonome ar trebui să poată comunica în interior între ele și cu semafoare etc.

Software -ul , care este folosit pentru computerul de bord, de exemplu, este, de asemenea, în continuă evoluție. Nu este neobișnuit ca acesta să fie conectat la Internet. Din acest motiv, printre altele, autovehiculele sunt acum și o țintă pentru hackeri .

De aceea, securitatea cibernetică a automobilelor devine din ce în ce mai importantă . Acesta are scopul de a securiza comunicarea în interiorul vehiculului și de a permite transmisia autentică de date între vehicule și infrastructură folosind diferite programe.

Pentru a menține vehiculele în siguranță, dealerii trebuie să respecte securitatea cibernetică în întreaga companie . Printre altele, sistemul UNECE de management al securității cibernetice (CSMS) este utilizat pentru aceasta. În acest fel, dealer-ul ar trebui să asigure siguranța pe întregul ciclu de viață al unui vehicul. Această prevedere a fost creată de Națiunile Unite.

 

Important : reglementările suplimentare ale Națiunilor Unite impun implementarea de măsuri în următoarele patru domenii : prevenirea și detectarea atacurilor în întreaga flotă de vehicule, protecția vehiculelor conform unei abordări de securitate prin proiectare, gestionarea riscurilor cibernetice ale vehiculelor și desfășurarea regulată a actualizări software.

 

Ce poți sparge o mașină?

Mașinile moderne noi oferă hackerilor tot felul de oportunități de a accesa vehiculul din exterior. În principiu, toate funcțiile care pot fi controlate prin intermediul unei aplicații în legătură cu o mașină sunt potențial expuse unui atac extern .

Situația este similară cu bateriile electronice și sistemele de infotainment ale mașinii. Nici măcar tehnologia fără cheie nu este 100 % protejată împotriva atacurilor externe . Odată ce hackerul obține acces, el poate face tot felul de daune mașinii.

În cazul vehiculelor autonome, infractorii ar putea chiar să conducă vehiculul și, astfel, să provoace intenționat accidente. Pentru a preveni exact acest lucru, există din ce în ce mai multe specificații pentru securitatea cibernetică auto .

100% LikesVS
0% Dislikes

Site-ul nostru depinde de sprijinul financiar al vizitatorilor pentru a continua sa ofere informatii utile si sprijin pentru comunitatea romaneasca din Germania si Austria. Daca apreciati ceea ce facem si doriti sa ne ajutati sa mentinem si sa imbunatatim serviciile oferite, va rugam sa ne sustineti prin donatii. Orice suma, indiferent de marimea ei, conteaza si este foarte apreciata.

Va multumim pentru ca ati ales sa ne vizitati si sa cititi acest articol. Site-ul nostru este o sursa centralizata de informatii importante pentru romani din Germania si Austria, dar pentru a continua sa functionam avem nevoie de ajutorul dumneavoastra. Daca doriti sa ne sustineti, puteti face o donatie prin intermediul platformei noastre de donatii online sau puteti sa ne contactati pentru mai multe informatii.

Stiti cat de importanta este comunitatea romaneasca din Germania si Austria, iar noi suntem aici pentru a va ajuta si a va sprijini in toate aspectele vietii de zi cu zi. Daca doriti sa ne ajutati sa continuam sa oferim servicii de calitate, va rugam sa luati in considerare posibilitatea de a face o donatie pentru site-ul nostru. Puteti sa donati orice suma doriti, iar fondurile vor fi utilizate pentru a mentine si imbunatati serviciile oferite.

Suntem aici pentru a va ajuta si a va sustine in orice fel posibil, iar donatiile dumneavoastra ne pot ajuta sa oferim si mai multe resurse si informatii utile pentru comunitatea romaneasca din Germania si Austria. Daca doriti sa ne sustineti si sa ne ajutati sa continuam sa oferim suport si sprijin, va rugam sa faceti o donatie prin intermediul platformei noastre de donatii online sau prin contactarea noastra directa.

Puteti face o diferenta in viitorul site-ului nostru si in sprijinirea comunitatii romane din Germania si Austria prin simpla donatie. Indiferent daca donati o suma mica sau mare, fiecare contributie ajuta si este foarte apreciata. Va rugam sa ne sustineti astfel incat sa putem continua sa oferim informatii utile si sprijin pentru comunitatea noastra.

Citește și

Lasă un răspuns