Germania: Conducerea printr-un semafor roșu – atât de costisitoare este încălcarea semaforului roșu

Legiuitorul depinde, printre altele, dacă există o încălcare a semaforului roșu simplă sau calificată.
Pentru încălcări se aplică o amendă de 90 de euro sau mai mult.
Executarea unui semafor roșu se încadrează în încălcările A.

0 587

Când vede poliția „roșu”?

Fiecare șofer știe situația: mașina alunecă într-un ritm confortabil spre un semafor verde și dintr-o dată devine galben. Cu toate acestea, semaforul este încă la câțiva metri distanță. Prea des în astfel de momente predomină sentimentul „mai pot să o fac” și se ia decizia de a nu opri.

Dacă există un fulger când treceți prin semaforul roșu, panica este adesea mare. Care sunt sancțiunile pentru o infracțiune cu semaforul roșu? Amenzi, puncte în Flensburg sau chiar retragerea permisului de conducere? În cel mai rău caz, șoferii se vor confrunta cu toate cele trei pedepse deodată atunci când circulă printr-un semafor roșu – dacă se deschide procesul penal, în cel mai rău caz ar putea fi aplicată o pedeapsă cu închisoarea.

Roșul nu este întotdeauna roșu – care sunt diferențele?

Legislativul nu sancționează întotdeauna circulația imediată a semaforului roșu. Dacă șoferul trebuie să plătească doar o amendă sau chiar să îi fie retras permisul de conducere depinde de secunde.

Pentru că traversarea unui semafor roșu se sancționează în funcție de dacă și cum ai pus în pericol alți participanți la drum. Atât riscul general de funcționare al vehiculului dumneavoastră, cât și condițiile locale, cum ar fi conducerea pe o anumită zonă de risc la o intersecție, sunt incluse în considerentele justiției. Legiuitorul stabilește și cuantumul sancțiunii în funcție de faptul dacă s-a produs o abatere roșie simplă sau calificată.

Încălcare simplă a luminii roșii:

Simpla neatenție se consideră că a apărut dacă semaforul a fost roșu mai puțin de o secundă când vehiculul a trecut linia de oprire. Liniile de oprire (semnul 294 până la § 41 StVO) separă traficul în așteptare de zona periculoasă din spatele semafoarelor. Dacă nu există linie de oprire, se verifică când a fost intrat în zona periculoasă. În acest caz, există o amendă de 90 de euro și un punct în Flensburg.

Încălcare calificată a semaforului roșu:

Dacă semaforul a fost roșu mai mult de o secundă, aceasta este considerată o infracțiune calificată cu semaforul roșu. Justiția recunoaște o încălcare gravă a obligațiilor în traficul rutier, care se pedepsește cu amendă de 200 de euro, două puncte în Flensburg și interdicție de conducere de o lună.

Conform catalogului de amenzi, care sunt sancțiunile pentru încălcarea unui semafor roșu cu mașina?

 

încălcarea amenda Puncte interdicție de conducere
Conducerea printr-un semafor roșu 90 euro 1
… cu pericol 200 euro 2 1 lună
… cu daune materiale 240 euro 2 1 lună
Semaforul a fost roșu de mai bine de o secundă 200 euro 2 1 lună*
… cu pericol 320 euro 2 1 lună*
… cu daune materiale 360 euro 2 1 lună*
Treceți prin semafor fără oprire, unde este o săgeată verde în dreapta 70 euro 1
… cu pericol 100 euro 1
… provocând un accident 120 euro 1
Treceți prin semafoare cu o săgeată verde pe dreapta fără a opri, împiedicând circulația pietonilor sau a bicicletelor 100 euro 1

În perioada de probă când semaforul devine roșu: ce este acum?

Dacă vă aflați încă în perioada de probă, distincția dintre încălcările A și B devine relevantă. Conform voinței legiuitorului, o încălcare A este întotdeauna prezentă dacă încălcarea rutieră prezintă un risc specific pentru traficul rutier. Prin urmare, rularea unui semafor roșu se încadrează în încălcările A, la fel ca și una

  • Depășirea vitezei cu mai mult de 20 km/h,
  • Conducerea sub influența alcoolului și
  • lipsa distantei de siguranta .

În timpul perioadei de probă, un șofer:in nu trebuie să se facă vinovat de nicio încălcare A. Dacă un șofer este încă în perioada de probă atunci când încalcă un semafor roșu, un curs avansat trebuie să fie finalizat pe cheltuiala proprie.

Nerespectarea acestui lucru poate duce la suspendarea definitivă a permisului de conducere. În plus , perioada de probă este prelungită cu încă doi ani . Legislativul tolerează cel puțin o încălcare B – efectuarea de apeluri fără un sistem hands-free , de exemplu, se încadrează într-o astfel de încălcare B.

Poate costa si un semafor galben?

Unele radare sunt setate să se declanșeze când semaforul este galben. În acest caz, se va încasa un avertisment de 10 până la 15 euro. Cu toate acestea, puteți face contestație împotriva acestei amenzi deoarece un semafor care se declanșează atunci când semaforul este galben nu a fost de obicei întreținut corespunzător.

Pot contesta o încălcare a semaforului roșu?

Dacă simțiți că ați fost urmărit pe nedrept pentru o încălcare a semaforului roșu, aveți dreptul de a face apel. Deci te îndoiești de rezultatul măsurării.

  • În unele cazuri, se întâmplă de fapt ca un semnalizator al semaforului să fie reglat incorect sau să nu fi fost întreținut corespunzător.
  • Buclele de inducție ale radarului de viteză trebuie, de asemenea, așezate corect la linia de oprire . Dacă nu este cazul, camera de viteză se va declanșa incorect și o notificare ar fi invalidă.
  • Chiar dacă faza galbenă a sistemului de semafoare vi s-a părut prea scurtă , aveți totuși șanse să vă verificați avizul cu succes. O fază galbenă trebuie să dureze cel puțin trei secunde în zonele urbane, iar cel puțin patru secunde sunt necesare în afara zonelor urbane.

Cu sau fără avocat, aveți dreptul de a contesta încălcarea semaforului în termen de două săptămâni .

100% LikesVS
0% Dislikes
Citește și

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Spflorin.Ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura