Permis de conducere Germania: cerere, costuri, retragere și reeliberare si cum poti obtine permis de conducere la varsta de 17 ani (BF 17)

1 299

Pe scurt: Informații despre permisele de conducere

Cum iau permisul de conducere?

Permisul de conducere poate fi eliberat în Germania numai dacă persoana în cauză urmează o școală de șoferi și promovează testele practice și teoretice.

În ce cazuri risc să-mi pierd permisul de conducere?

Permisul de conducere poate fi retras dacă persoana în cauză comite infracțiuni în legătură cu participarea la traficul rutier sau obține un punctaj de opt puncte în Flensburg .

Ce se întâmplă dacă conduc fără permis și sunt prins?

Conducerea fără permis este o infracțiune și se pedepsește cu închisoare sau amendă.

Nu participați la traficul rutier fără permis de conducere

Dacă doriți să conduceți un autovehicul pe drumurile publice din Germania, aveți nevoie de un permis de conducere . Pentru a putea obține acest lucru este necesară o vizită la școala de șoferi . Permisul de conducere , care servește drept dovadă a permisului de conducere, poate fi completat în diferite clase.

Dacă se promovează examenul de conducere teoretic și practic , se eliberează permisul de conducere , cu condiția ca vârsta minimă să fi fost deja împlinită și șoferul începător să poată participa la traficul rutier.

Cu toate acestea, permisul de conducere este inițial pe bază de probă . Dar ce înseamnă mai exact? Unde trebuie de fapt să solicitați un permis de conducere? Când poate fi retras ? Cum funcționează o cerere pentru un nou permis de conducere ? Următorul ghid abordează aceste întrebări.

Cerere pentru permis de conducere

Înainte de a putea începe pregătirea într-o școală de șoferi, trebuie să îndepliniți o serie de cerințe pentru a putea aplica pentru un permis de conducere în Germania . În esență, trebuie menționate următoarele trei puncte :

 • Reședința permanentă în Germania
 • Nu există permis de conducere UE existent în clasa de permis de conducere solicitat
 • Vârsta minimă atinsă (diferă în funcție de clasa permisului de conducere)

În Germania există un total de 16 clase de permis de conducere , fiecare dintre acestea fiind marcată cu o literă. Categoria permisului de conducere, A ( motocicletă ), B (mașină), C (camion) și D (autobuz). Există și litera E suplimentară, care înseamnă remorcă.

Cerere pentru permis de conducere: Aceste documente sunt necesare

Dacă depuneți o cerere pentru eliberarea inițială a permisului de conducere , veți avea nevoie de o serie de documente și dovezi , pe care trebuie să le depuneți la biroul responsabil (de obicei, Oficiul de Înregistrare a Cetățenilor). Acestea includ :

 • carte de identitate sau pașaport
 • Fotografie biometrică
 • Detalii despre școala de șoferi și centrul de examinare (dacă acestea nu sunt încă cunoscute, pot fi depuse ulterior)
 • Dovada participării la un curs de prim ajutor
 • Certificat de testare a ochilor nu mai vechi de doi ani (numai pentru clasele AM, A1, A2, A, B, BE, L sau T)
 • Certificat de examinare medicală pentru vedere (numai pentru clasele C, C1, CE, C1E, D, D1, DE, D1E)
 • Certificat de aptitudine fizică și mentală (C, C1, CE, C1E, D, D1, DE, D1E)
 • Test de funcționare și performanță nu mai vechi de un an (D, D1, DE, D1E)
 • Certificat de bună conduită (D, D1, DE, D1E)

Obțineți un permis de conducere: puteți obține un permis de conducere numai cu un permis de conducere

Pentru a obține un permis de conducere în Germania, trebuie să mergeți la o școală de șoferi . Aici, șoferii începători învață cele mai importante reguli ale Legii de circulație rutieră (StVO) și dobândesc abilitățile practice necesare pentru a conduce un vehicul.

Școala de șoferi este formată din două părți: practică și teorie . În funcție de clasa permisului de conducere, pentru instruirea teoretică sunt necesare un anumit număr de ore obligatorii. Acolo, șoferii începători învață, de exemplu, regulile de cedare, un stil de condus prietenos cu mediul sau regulile de utilizare a remorcii.

În practică, lucrurile merg cu adevărat : solicitantul permisului de conducere stă el însuși la volan și conduce vehiculul prin trafic. Bineînțeles, un instructor auto este la fața locului la fiecare unitate de formare, dă instrucțiuni adecvate și subliniază greșelile.

De asemenea, sunt necesare ore obligatorii pentru partea practică a pregătirii permisului de conducere . Pentru permisul de conducere clasa B, acestea sunt următoarele trei călătorii: condus pe distanțe lungi, pe noapte și pe autostradă , care durează fiecare mai mult decât orele de conducere obișnuite .

Doar după parcurgerea tuturor unităților didactice obligatorii se poate acorda admiterea la examenele respective .

Bine de știut : Costurile suportate pentru obținerea permisului de conducere nu pot fi date ca tarif fix, deoarece depind de mulți factori diferiți . Totuși, factorul decisiv este de obicei câte lecții de conducere sunt necesare până când solicitantul permisului de conducere stăpânește vehiculul respectiv. De asemenea, este esențial câte încercări sunt necesare înainte ca testele să fie trecute cu succes. De regulă, există o taxă de puțin sub 50 de euro pentru cererea de eliberare inițială a permisului de conducere. Cel mai mare articol este pregătirea în școala de șoferi.

Prima eliberare a permisului de conducere: Test de conducere teoretic și practic

Pentru a finaliza pregătirea în școala de șoferi și în cele din urmă pentru a obține permisul de conducere, este necesar un test în practică și teorie . Primul trebuie promovat mai întâi, altfel nu va exista admitere la examenul practic de conducere.

Testul teoretic se face pe un computer la TÜV sau DEKRA. În procedura cu răspunsuri multiple , examinatorul trebuie să răspundă la întrebări. Dacă un răspuns este greșit, persoana în cauză primește puncte de eroare. În funcție de clasa de permis de conducere dorită, este permis un număr maxim de puncte de eroare.

Dacă teoria este promovată, ești admis la examenul practic de conducere . Acest lucru trebuie apoi finalizat cu succes în următoarele câteva luni. Dacă solicitanții de permis de conducere își pot demonstra și abilitățile în traficul fluid și pot trece testul, permisul de conducere va fi eliberat .

Important : Pentru ambele examene trebuie plătită o taxă de examinare . Dacă nu funcționează prima dată, trebuie să plătești din nou. Trecerea la prima încercare are, așadar, un impact pozitiv asupra costului obținerii permisului de conducere.
Articole din aceasi categorie

Permis de conducere obtinut la varsta de 17 ani (BF 17)

În primul rând, există un permis de conducere probă pentru doi ani.

În Germania există o reglementare specială pentru admiterea persoanelor în traficul rutier , care afectează permisul de conducere categoria B . Acest lucru se poate face la vârsta de 17 ani , deși vârsta minimă este de fapt 18 ani.

Cu toate acestea, permisul de conducere la 17 ani este valabil doar în Germania și este supus unor condiții . Până la vârsta de 18 ani, un însoțitor trebuie să însoțească întotdeauna șoferul, iar șoferul începător nu are voie să conducă mașina singur pe drumurile publice.

Persoana însoțitoare, care este deja specificată în momentul solicitării permisului de conducere, trebuie să îndeplinească următoarele cerințe :

 • 30 de ani împliniți
 • Deține permis de conducere categoria B de cel puțin cinci ani consecutiv
 • nu mai mult de un punct în Flensburg
Zvonul persistă că însoțitorul trebuie să stea mereu pe scaunul pasagerului din față. Cu toate acestea, nu este adevărat. Însoțitorul se poate așeza pe orice loc , important este doar să fie alături de tine în timpul călătoriei. Pentru că în comparație cu un instructor auto, însoțitorul nu are voie să apuce volanul șoferului.

Permis de conducere în perioada de probă: Caracteristici speciale în perioada de probă

Dacă șoferii începători au promovat proba practică, primesc permisul de conducere pentru clasa respectivă. Cu toate acestea, permisul de conducere este inițial pe bază de probă . Perioada de probă este de doi ani , timp în care încălcările StVO pot avea consecințe deosebite.

Se face o distincție între așa-numitele încălcări A și B. Acestea din urmă încalcă mai puțin regulile tacite. O încălcare A sau două încălcări B vor afecta perioada de probă. Aceasta este prelungită cu doi ani, iar persoana în cauză trebuie să participe la un seminar avansat contra cost .

Dacă șoferul începător comite încă o încălcare A sau două B, i se recomandă să participe la un consult de psihologie a traficului . După a treia încălcare A din perioada de probă , s-a terminat: permisul de conducere va fi retras !

Apropo : Următoarele încălcări ale regulilor sunt considerate încălcări A : Depășirea vitezei maxime cu 21 km/h sau mai mult, încălcarea distanței, nerespectarea dreptului de trecere, consumul de alcool și conducerea vehiculelor, conducerea neînsoțită cu permis de conducere de la vârsta de 17 sau ignorând volanul pe dreapta. Pe lângă măsurile de încercare, cei afectați trebuie să se aștepte și la o amendă și puncte la Flensburg.

Când va fi retras permisul de conducere?

Conducerea sub influența alcoolului poate duce la suspendarea permisului de conducere.

Suspendarea permisului de conducere este sancțiunea cea mai de amploare care poate lovi un șofer de autovehicul. Acest lucru nu trebuie confundat cu interdicția de a conduce . Aceasta este o retragere temporară a permisului de conducere pentru maximum trei luni. Permisul de conducere este suspendat în această perioadă.

Cu toate acestea, dacă este retrasă, persoana în cauză nu mai are, în principiu, dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice . Motivele care pot duce la această măsură sunt multiple.

Permisul de conducere retras pentru conducerea în stare de ebrietate este obișnuit. Acest lucru este posibil și dacă vehiculul a fost utilizat în legătură cu o infracțiune. Multe încălcări presupuse „minore” ale regulilor pot duce, de asemenea, la revocarea permisului de conducere.

Dacă utilizatorii drumului nu respectă regulile de circulație , punctele sunt notate în Flensburg pentru anumite încălcări, în plus față de amendă. Dacă ating un punctaj de opt , permisul de conducere este retras .

În cazul în care permisul de conducere și- a pierdut valabilitatea , cei afectați nu mai pot conduce un autovehicul pe drum. Dacă oricum fac asta, înseamnă că conduc fără permis . Potrivit secțiunii 21 din Legea circulației rutiere (StVG), această infracțiune se pedepsește cu închisoare sau cu amendă.

Cerere de restabilire a permisului de conducere

În cazul în care permisul de conducere este retras, aceasta nu înseamnă că contravenientul nu va mai conduce niciodată un autovehicul pe drum. De regulă, este posibil să solicitați din nou un permis de conducere .

Cu toate acestea, trebuie îndeplinite o serie de condiții pentru ca permisul de conducere să fie reeliberat , astfel încât cererea să aibă șanse de succes. În primul rând, este important de reținut perioada de blocare în cazul în care permisul de conducere a fost retras de către o instanță. Reglementările legale în acest sens sunt definite în Secțiunea 69a paragraful 1 din Codul penal (StGB):

În cazul în care instanța retrage permisul de conducere, stabilește și că nu poate fi eliberat un nou permis de conducere pentru o perioadă de la șase luni la cinci ani (interdicție). Interdicția poate fi dispusă pe perpetuitate dacă este de așteptat ca termenul maxim legal nu va fi suficient pentru a evita pericolul reprezentat de făptuitor. Dacă făptuitorul nu are permis de conducere, se va dispune doar suspendarea.

Perioada de blocare este, prin urmare, de cel puțin șase luni și este determinată de la caz la caz . Cu toate acestea, cu trei luni înainte de expirarea acestei perioade, permisul de conducere poate fi solicitat din nou cel mai devreme. Cu toate acestea, autoritățile au adesea îndoieli cu privire la aptitudinea persoanei de a conduce dacă permisul de conducere a fost retras.

Prin urmare, este posibil ca un examen medico-psihologic (MPU) să fie dispus ca condiție pentru reemitere. În cazul în care cei afectați nu participă la această parte și trec, permisul de conducere nu poate fi redobândit.

Există însă o lacună în acest sens: După 15 ani, contravenția administrativă care a dus la retragerea permisului de conducere este considerată prescrisă, astfel încât niciun MPU nu poate fi dispus. Totuși, rețineți că autoritățile pot impune și condiția ca să susțineți din nou examenul de conducere teoretic și practic.
100% LikesVS
0% Dislikes
Citește și
1 Comentariu
 1. […] Permis de conducere Germania: cerere, costuri, retragere și reeliberare si cum poti… […]

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Spflorin.Ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura