Germania: Catalogul amenzilor pentru școlarizarea obligatorie

E bine la școală? Când încălcările pot duce la sancțiuni?

În Germania, școlarizarea este obligatorie. Cât durează acest lucru și ce amenință în caz de încălcări puteți citi aici.

0 115

Se poate primi o amendă la școală?

Dacă regulile nu sunt respectate, există consecințe. Fiecare copil învață asta, nu numai la școală. Sistemul de reglementare german este foarte cuprinzător. Ea stabilește reguli de conduită pentru aproape toate domeniile vieții, nu doar atunci când ai de-a face cu alți oameni. În timpul școlii, unii elevi intră în conflict cu acestea pentru prima dată.

Nu ai chef de educație fizică? Sau lecția de franceză? E vară, prefer să merg cu prietenii în parc sau la lac. Una sau alta lecție ratată nu doare. Da , școala este obligatorie în Germania. Durata este determinată de statele federale individuale. Școlarizarea obligatorie cu normă întreagă durează cel puțin nouă ani . Aceasta înseamnă că fiecare elev trebuie să meargă la școală timp de cel puțin nouă ani din momentul în care începe școala.

Și chiar și după aceea, școlarizarea obligatorie poate continua, de exemplu , ca parte a formării profesionale . O privire de ansamblu asupra duratei școlii obligatorii în statele federale individuale poate fi găsită în următorul tabel (informații detaliate pot fi găsite în legile școlare ale statelor federale respective):

Stat federal durata in ani
învăţământul obligatoriu cu frecvenţă întreagă şcoală profesională obligatorie
Baden-Württem­berg 9 (4 ani școală primară, 5 ani școală gimnazială) 3 (sau până la sfârșitul semestrului după împlinirea a 18 ani)
Bayern 9 3 (sau 1 an de pregătire profesională sau până la vârsta de 21 de ani)
Berlin 10
Branden­burg 10 până la sfârșitul anului școlar în care elevul împlinește 18 ani
Bremen 10 2 (sau 1 an pregătitor sau până la sfârșitul anului școlar în care elevul împlinește 18 ani)
Hamburg 9 2 (sau până la sfârșitul anului școlar în care elevul împlinește 18 ani)
Hessen 10 (sau 9, apoi plus 1 an de școală profesională obligatorie) (1 dacă învățământul obligatoriu cu normă întreagă este limitat la 9)
Mecklen­burg-Vorpom­mern 9 până la sfârșitul anului școlar în care elevul împlinește 18 ani
Nieder­sachsen 12 (din care școală profesională obligatorie cel puțin pe durata uceniciei)
Nord­rhein-West­falen 10 până la sfârșitul anului școlar în care elevul împlinește 18 ani
Rhein­land-Pfalz 12
Saar­land 9 3 (sau cel puțin până la împlinirea a 18 ani)
Sachsen 9 3
Sachsen-An­halt 9 cel putin 1
Schles­wig-Hol­stein 9 cel putin 1
Thü­ringen 9 (până la max. 11) până la calificarea profesională (dar cel puțin până la împlinirea a 21 de ani)

Prin urmare, școlarizarea obligatorie există pentru toți copiii cel puțin până la vârsta de 18 ani . Excepțiile pot, de ex. B. aplicați când săriți peste cursuri. Începe când începi școala (în funcție de statul federal și de data nașterii între 5 și 7 ani).

Sunt amenzi la scoala?

Da, sunt planificate amenzi, în special pentru încălcări ale frecventării obligatorii la școală (adică pentru absent) și vaccinarea obligatorie împotriva rujeolei recent introdusă. Puteți vedea din acest tabel cât de mari sunt acestea în cazuri individuale .

Cât de mult au copiii de vârstă școlară?

Acest lucru rezultă din legile școlare respective ale statelor federale.

Cine se vaccinează în școli?

Vaccinarea împotriva rujeolei este obligatorie în instituțiile comunitare din martie 2020 – atât pentru cei care îi îngrijesc, cât și pentru cei care îi îngrijesc.

Amenda de la scoala pentru absenteism.

Indiferent dacă școală profesională cu normă întreagă sau școală profesională obligatorie: Încălcarea poate duce la o amendă din partea școlii. Ce catalog de amenzi este folosit de școală depinde și de statul federal respectiv. Statele federale stipulează acest lucru în legile lor școlare de stat. Absentajul este în general considerat o infracțiune administrativă și, prin urmare, poate fi pedepsit pe baza Legii privind infracțiunile administrative (OWiG) .

De exemplu, amenda pentru absențe nejustificate de la școală poate ajunge până la 1.000 de euro , cu excepția cazului în care statele federale prevăd altfel în legile lor școlare (cf. Secțiunea 17 ( 1) OWiG). Acest lucru nu poate amenința doar părinții copilului de vârstă școlară , ci și refuzatorul școlar însuși (de la vârsta de 14 ani). În timp ce catalogul amenzilor în școala primară îi afectează inițial doar pe părinți, în gimnaziu cei care refuză să meargă la școală pot fi amendați și ei de la vârsta de răspundere penală.

Cu toate acestea, școala nu stabilește amenda pe zi ca o chestiune de principiu . Sancțiunile din catalogul amenzilor indică doar o singură direcție pentru elevi și părinții acestora. În caz de îndoială, orașele și municipalitățile pot stabili tarife zilnice individuale sau limite pentru amenda pentru fiecare zi de școală ratată . Cât de mare este amenda se bazează de fapt pe cazul individual, adică gradul de îndatorare al părinților sau al elevului și este la latitudinea biroului de amenzi responsabil.

În cazul în care părinții sau elevii nu plătesc amenda aplicată școlii sau dacă frecventarea obligatorie a școlii continuă să fie încălcată, școala poate iniția o nouă procedură cu amendă . Amenda poate crește. În caz de îndoială, acest lucru poate ajunge chiar și până la detenția pentru tineri . Pe lângă o amendă din partea școlii, poate exista și o sancțiune sau chiar aplicarea obligatorie a școlii obligatorii (școlarizarea obligatorie) .

Catalogul amenzilor pentru școli: Ce amenzi sunt posibile?

În tabelul următor veți găsi o prezentare generală a amenzilor posibile în statele federale individuale pentru absentism și alte încălcări.

încălcare amenda
… împotriva școlii obligatorii
Baden-Württemberg până la 1.000 de euro
Bayern până la 1.000 de euro
Berlin până la 2.500 €
Brandenburg până la 2.500 €
Bremen* până la 500 € (pentru studenți)
până la 1.000 € (pentru părinți)
Hamburg* până la 1.000 de euro
Hessen* până la 1.000 de euro
Mecklenburg-Vorpommern* până la 2.500 €
Niedersachsen până la 1.000 de euro
Nordrhein-Westfalen până la 1.000 de euro
Rheinland-Pfalz până la 1.500 €
Saarland* până la 1.000 de euro
Sachsen până la 1.250 €
Sachsen-Anhalt până la 1.000 de euro
Schleswig-Holstein până la 1.000 de euro
Thüringen până la 1.500 €
* în cazul răspunderii penale pentru încălcări continue sau repetate: amendă de până la 180 de tarife zilnice sau închisoare de până la 6 luni
… împotriva vaccinării obligatorii
Dovada lipsă, eronată sau incorectă a vaccinării sau imunizării împotriva rujeolei până la 2.500 €
Angajarea nepermisă a unei persoane pentru care lipsesc dovezile adecvate până la 2.500 €
Încălcarea obligației de raportare la autorități în lipsa dovezilor până la 2.500 €
intră în unitate în ciuda unei interdicții din cauza lipsei dovezilor din partea departamentului de sănătate până la 2.500 €

Unele state federale tratează chiar încălcările încăpățânate ale învățământului obligatoriu ca infracțiune: în Hamburg, Hesse și Saarland, de exemplu, o pedeapsă cu închisoarea de până la șase luni sau o amendă de până la 180 de tarife zilnice este posibilă în cazuri deosebit de grave .

Încălcarea vaccinării obligatorii la școală: amenzi și penalități posibile

Catalogul amenzilor: Cei care nu sunt vaccinați împotriva rujeolei în școală sau în grădiniță trebuie să se aștepte și la sancțiuni.

Din martie 2020, vaccinarea împotriva rujeolei este obligatorie în grădinițele, școlile și alte instituții de îngrijire din Germania. Contextul este reînnoirea focarelor majore de rujeolă din Germania (și Europa) în ultimii ani. Eliminarea rujeolei, care ar fi trebuit să fie realizată în Germania până în 2015, a fost ratată. Potrivit Ministerului Federal al Sănătății, pentru a realiza acest lucru este necesară o rată de vaccinare de cel puțin 95%.

Cerința de vaccinare care a fost introdusă acum se aplică tuturor persoanelor care s-au născut după 1970 și care lucrează în unități comunitare în care sunt îngrijiți în primul rând minorii – și pentru cei îngrijiți acolo.

Totuși, dacă părinții unui copil de vârstă școlară încalcă cerința de vaccinare și nu au copilul vaccinat, copilul nu poate fi exclus din școală (din cauza școlarizării obligatorii existente) . Cu toate acestea, dacă nu există dovezi corespunzătoare, școala este obligată să informeze autoritatea sanitară responsabilă cu privire la acest lucru . O amendă pentru școală pentru încălcarea acestei obligații de raportare poate ajunge până la 2.500 de euro.

Și părinții copilului trebuie să se aștepte la o amendă cel puțin o dată. Catalogul de amenzi pentru școală nu prevede pedepse repetate pentru încălcarea cerinței de vaccinare . Cu toate acestea, în acest caz, poate urma și o penalizare ca alternativă. Cu toate acestea, nu există nicio amenințare cu vaccinarea forțată.

De ce este rujeola atât de periculoasă?

Rujeola este foarte contagioasă. Potrivit estimărilor, o persoană afectată poate infecta în medie alte 15 persoane cu virusul. Pe lângă complicațiile grave precum urechea medie sau pneumonia, o infecție poate duce, în cel mai rău caz, la așa-numita encefalită rujeolă (meningită) . Potrivit Institutului Robert Koch, statistic, până la una din cinci boli poate fi fatală.

Ai primit amendă pentru absenteism de la școală?

Ca și în dreptul rutier, puteți primi și o amendă în cazul sancțiunilor conform catalogului de amenzi „Școala” . Și aici există și dreptul de a ridica o obiecție la avizul de amendă corespunzător .

Dacă aveți îndoieli, contactați un avocat pentru a verifica dacă și în ce condiții puteți lua măsuri cu succes împotriva amenzii în cazuri individuale.

100% LikesVS
0% Dislikes
Citește și

Lasă un răspuns