Germania: Căutați de lucru printr-o agenție de recrutare

Puteți căuta un loc de muncă în Germania și din România, de exemplu prin agenții de recrutare.

0 50

Feriți-vă de escrocherii!

Foarte des intermediari neserioși sau agenții de recrutare neserioase oferă locuri de muncă în Germania. Ei promit o muncă legală, un salariu bun, cazare și solicită bani pentru serviciile prestate și pentru procurarea documentelor necesare (în prezent între 200 și 400 de euro)

 

                                             Des realitatea este însă alta:

Există posibilitatea de a  fi adus în Germania și cazat în adăposturi colective dărăpănate sau pensiuni ieftine unde va trebui să munciți câte 10-12 ore pe zi fără a primi niciun salariu sau primind doar o mică parte din el. La sfârșit ați putea constata că nu ați fost angajat ci înregistrat cu o activitate independentă și că datorați impozite la Administrația Financiară.

 

Este dificil de spus, dacă o agenție de recrutare este serioasă sau nu. Indicii cu privire la intermediari neserioși pot fi:

  • Intermediarul cere bani în avans. Nu trebuie să plătiți! Deseori vi se spune că este vorba de o taxă pentru autoritățile germane. Acest lucru nu este adevărat!
  • Intermediarul vă explică că îi datorați bani pentru procurarea documentelor necesare.
  • Nu puteți contacta direct angajatorul. Nu aveți adresa, numele complet sau numărul de telefon al viitorului angajator.
  • Nu ați primit contractul de muncă sau informații exacte despre tipul muncii pe care o veți presta.
  • Nu primiți informații exacte despre cazare și mâncare și despre costurile acestora.

 

Solicitați Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă testarea intermediarului înainte să acceptați o ofertă!

Pe pagina de internet a Inspecţiei Muncii INSPECTIA MUNCII  ( Romania ) găsiţi înregistrate toate firmele de recrutare. Dacă firma dumneavoastră de recrutare nu este înregistrată acolo, înștiinţaţi Inspecţia Muncii pentru a verifica dacă este vorba de o agenţie serioasă.

Agenţiile de recrutare germane sunt active și în alte state membre ale UE. Pentru ele sunt aplicabile, într-o anumită măsură, alte reguli. De exemplu, ele pot solicita taxe de la angajați pentru intermediere, dar nu în avans.

În Germania, din pacate, agențiile de recrutare nu sunt obligate sa se înregistreze.  În aceasta privinţă, puteți obține informații în Germania de la Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV)

100% LikesVS
0% Dislikes
Citește și

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Spflorin.Ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura