Germania: La trecerea zebră cu bicicleta: la ce să fii atent?

0 58
Ce trebuie să ia în considerare bicicliștii la trecerea cu pietoni?

Poți să mergi cu bicicleta peste trecerea pietonală?

Da, dar atunci nu aveți prioritate față de traficul care traversează drumul și poate fi necesar să le lăsați să treacă. Dacă doriți să folosiți dreptul de trecere pentru pietoni, trebuie să descălecați ca biciclist la trecerea de pietoni și să vă împingeți bicicleta.

Ce se aplică dacă trecerea cu zebră traversează o pistă de biciclete

Și în acest caz, pietonii au prioritate pe trecerea cu pietoni. Bicicliștii de pe pista de biciclete se pot apropia de trecerea de pietoni doar cu viteză moderată și, dacă este necesar, trebuie să aștepte până când pietonii au traversat-o. Abia atunci bicicliștii pot continua.

Există o amendă pentru mersul cu bicicleta pe trecerea de pietoni?

Da, dacă ați revendicat ilegal prioritatea pietonilor și ați obstrucționat traficul care traversează banda. Acest lucru vă poate aduce o amendă de 20 de euro.

Peste trecerea de pietoni cu bicicleta: este permis?

Oficial, trecerea cu zebră este cunoscută ca „trecere de pietoni” în Regulamentul de circulație rutieră ( StVO ) . Acest termen conține și scopul său: este un marcaj de bandă care are scopul de a permite circulației pietonilor să traverseze strada . Pietonii și șoferii de scaune cu rotile sau scaune cu rotile au prioritate la trecerea cu pietoni față de traficul de pe șosea .

Cu toate acestea, doar traficul pietonal se bucură cu adevărat de acest privilegiu ! Dacă vrei să traversezi trecerea pietonală cu bicicleta , o poți folosi doar dacă cobori și împingi bicicleta , pentru că atunci ești legal considerat și pieton.

De asemenea, este permis ca bicicliștii să traverseze trecerea de pietoni, dar atunci nu aveți prioritate față de traficul care traversează drumul. Aceasta înseamnă că este posibil să trebuiască să așteptați și să lăsați vehiculele să treacă pe stradă înainte de a vi se permite să traversați singur trecerea de pietoni.

Când are consecințe mersul cu bicicleta pe trecerea de pietoni?

Dacă traversați trecerea cu pietoni fără să vă dați jos de pe bicicletă și obstrucționați traficul pe șosea, puteți fi interpretat ca un obstacol evitabil al celorlalți. Conform catalogului de amenzi, se aplică o amendă de avertisment de 20 de euro .

În plus , trebuie să rețineți că, în calitate de biciclist, nu aveți voie să circulați pe trotuar . Deoarece, în practică, este greu să traversați o trecere cu pietoni fără a folosi mai întâi trotuarul, este posibil să fiți și amendat aici . În funcție de situație, aceasta se ridică la cel puțin 55 de euro .

Dacă există și un accident cu un alt vehicul atunci când conduceți ca biciclist peste trecerea pietonală, puteți fi tras la răspundere .

Pietoni la trecerea cu pietoni: și bicicliștii trebuie să aștepte

Dacă cobori de pe bicicletă la trecerea de pietoni, ești considerat pieton și ai prioritate.

Desigur, dacă mergi cu bicicleta pe stradă și te apropii de o trecere cu pietoni, trebuie să cedezi loc circulației pietonale . Dacă un pieton se apropie de trecerea de pietoni și vă arată clar că vrea să o traverseze, trebuie să încetiniți pe bicicletă și, dacă este necesar , chiar să așteptați până când pietonii au trecut trecerea de pietoni.

Acest lucru se aplică și dacă mergeți pe o pistă de biciclete care traversează trecerea de pietoni. Acest lucru este menționat în mod explicit în § 26 alin . 4 StVO.

Și o altă notă: ca și pentru toți ceilalți șoferi de vehicule, există o interdicție strictă de depășire pentru bicicliști la trecerea cu pietoni .

100% LikesVS
0% Dislikes

Ai nevoie de ajutor?

Ai o problema si nu sti cum sa o rezolvi?

   
Citește și

Lasă un răspuns