Germania: Remorcă și cârlig de remorcă – Amenzi

0 820

Merită să faceți recurs împotriva amenzilor, punctelor sau a interdicției de conducere ?

Multe notificări fine sunt incorecte!
Verificați-vă opțiunile acum gratuit.

Viteza in afara orasului a fost depasita cu remorca

încălcare penalizare Puncte interdicție de conducere Merită o obiecție?
… până la 10 km/h 30 € mai bine nu
… 11 – 15 km/h 50 € mai bine nu
… 16 – 20 km/h 140 € 1 DA **
… 21 – 25 km/h 150 € 1 DA **
… 26 – 30 km/h 175 € 1 DA **
… 31 – 40 km/h 255 € 2 1 lună DA **
… 41 – 50 km/h 480 € 2 1 lună DA **
… 51 – 60 km/h 600 € 2 2 luni DA **
peste 60 km/h 700 € 2 3 luni DA **

Viteza depasita cu o remorca in intravilan

încălcare penalizare Puncte interdicție de conducere Merită o obiecție?
… până la 10 km/h 40 € mai bine nu
… 11 – 15 km/h 60 € mai bine nu
… 16 – 20 km/h 160 € 1 DA **
… 21 – 25 km/h 175 € 1 DA **
… 26 – 30 km/h 235 € 2 1 lună DA **
… 31 – 40 km/h 340 € 2 1 lună DA **
… 41 – 50 km/h 560 € 2 2 luni DA **
… 51 – 60 km/h 700 € 2 3 luni DA **
peste 60 km/h 800 € 2 3 luni DA **

Catalogul general al remorcii de amenzi

Descriere amenda Puncte interdicție de conducere
A condus vehiculul deși bara de remorcare nu a respectat reglementările 25 €
Autovehiculul a fost comandat sau permis să fie dat în exploatare chiar dacă bara de remorcare nu era conformă cu reglementările 35 €
Vehiculul a fost condus, deși siguranța rutieră a fost afectată de conexiunea slabă a ansamblului de vehicule 135 € 1
…cu pericol 165 € 1
…cu un accident 200 € 1
Remorca ghidată fără cale de roată 5 €
Remorcă fără remorcare vehicul parcat mai mult de două săptămâni 20 €
A ratat data pentru verificarea de siguranță pentru remorci cu o greutate totală admisă mai mare de 10 t
… până la două luni 15 €
… la două până la patru luni 25 €
…cu patru până la opt luni 60 €
…cu mai bine de opt luni 75 €

Există specificații pentru viteza permisă cu o remorcă?

Da. Cu o remorcă, poți circula cu maximum 50 km/h în intravilan și cu maximum 80 km/h în afara intravilanului. Daca remorca este omologata pentru o viteza de 100 km/h, puteti circula cu 100 km/h pe autostrada si pe drumurile auto.

Ce remorci pot conduce cu permisul meu de conducere?

Dacă aveți un permis de conducere categoria B, puteți conduce remorci care au o greutate totală admisă de până la 750 kg. Dacă masa totală a vehiculului și a remorcii este de maximum 3,5 t, remorca poate fi, de asemenea, mai grea de 750 kg. Puteți citi mai multe despre greutatea totală admisă a remorcilor aici . Am rezumat mai  jos ce remorci puteți conduce cu alte clase de permis .

Care sunt amenzile pentru încălcări cu remorci?

Dacă conduci prea repede cu o remorcă, te confrunți cu amenzi cuprinse între 15 euro și 680 de euro. În tabele veți găsi o prezentare generală a amenzilor la care trebuie să vă așteptați și când. Există și sancțiuni dacă conducerea cu remorca prezintă un risc. Tabelul arată cât de înalte sunt acestea .

Amenzi pentru combinații de vehicule cu remorcă

O remorcă creează spațiu suplimentar de depozitare dacă portbagajul nu este suficient

Dacă nu există suficient spațiu în portbagaj – de exemplu atunci când vă mutați casa sau în vacanță – o remorcă poate ajuta și oferă spațiu de depozitare valoros.

O remorcă poate fi atașată cu cârligul corespunzător montat pe vehicul   , ceea ce face transportul mărfurilor voluminoase mult mai ușor. Permisul de conducere obișnuit de clasa B include permisiunea de a tracta o remorcă cu o greutate totală admisă de 750 kg . Dacă greutatea totală admisă este mai mare de 750 kg, combinația de vehicul și remorcă poate avea maximum 3.500 kg. Dacă doriți să conduceți remorci mai grele, aveți nevoie de clasa de permis de conducere corespunzătoare.  De asemenea, puteți conduce remorci cu numărul de cheie B96 în permisul dvs. de conducere sau cu un  permis de conducere de camion .

Dar chiar dacă un șofer a obținut un astfel de permis de conducere – conducerea cu o remorcă atașată rămâne un caz special pentru mulți utilizatori ai drumului. Din acest motiv, am compilat pentru tine cele mai importante reglementări din catalogul amenzilor pentru remorci .

Determinați capacitatea de remorcare permisă

În funcție de designul său, o remorcă poate fi încărcată numai până la sarcina maximă admisă a remorcii , altfel siguranța rutieră nu mai poate fi garantată – în acest caz, vehiculul începe să se zbată sau funcționalitatea frânelor este restricționată. Dacă sarcina admisă a remorcii este depășită, aceasta este  supraîncărcată  . Apoi , șoferul și proprietarul remorcii trebuie  să se aștepte la o amendă. Sunt de așteptat amenzi și puncte – calculatorul nostru de amenzi vă oferă informații precise cu privire la cuantumul sancțiunilor așteptate conform Legii rutiere și a legii rutiere .

Remorcă: Respectați greutatea totală admisă a ansamblului de vehicule

Proprietarii de vehicule vor găsi valorile corespunzătoare pentru încărcarea permisă a remorcii în documentele de înmatriculare . Trebuie remarcat aici că anumite specificații de greutate sunt relevante atât pentru remorcă, cât și pentru vehiculul tractor, care nu trebuie depășite . O mașină nu poate tracta o remorcă care este mai grea decât mașina în sine sau mai grea de 3,5 t. Sarcina de remorcă admisă a unei mașini este determinată de construcția sa, de obicei este de 1000 – 1500 kg, dar poate fi, de asemenea, semnificativ mai mică – sarcina de remorcă permisă pentru un Fiat Panda este destul de strânsă la 400 kg, în timp ce unele vehicule de teren pot transporta usor de trei ori mai mult.

Pe lângă sarcina remorcii, trebuie luată în considerare și sarcina verticală . Acest lucru trebuie să se încadreze într-un anumit interval specificat în documentele de înmatriculare, deoarece combinația de vehicule nu poate fi condusă în siguranță dacă sarcina este distribuită neuniform. Sarcina verticală se referă la sarcina care apasă pe cuplajul cu cap sferic de pe mașină.

Conducerea unei mașini cu o remorcă

O mașină cu remorcă conduce altfel decât o mașină fără. Oricine cuplează pentru prima dată o remorcă la vehiculul lor de remorcare ar trebui să facă un scurt antrenament cu mașina și să exerseze manevrele înainte de a merge pe autostradă sau pe drumuri aglomerate . În acest fel, puteți verifica în timp util dacă cârligul remorcii este instalat și reglat optim – dacă se freacă, ar trebui să îl îmbunătățiți din nou și, de asemenea, să verificați dacă distribuția sarcinii și, în special, sarcina verticală corespund specificațiilor remorcii.

Conform catalogului de amenzi, calele de roată pentru remorcă fac parte din echipamentul obligatoriu pentru mașinile cu remorcă la tractarea vehiculelor. Prins sub anvelope, acest accesoriu împiedică vehiculul parcat să ruleze înainte, sporindu-i stabilitatea.

StVO stipulează că remorcile cu o greutate totală admisă de peste 750 kg necesită două cale pentru roți. Atunci când cumpărați calea de roată pentru remorcă, asigurați-vă că acestea sunt certificate de StVZO și, prin urmare, sunt recunoscute conform legislației rutiere. Șoferii care nu au la ele cale de roată trebuie să plătească o amendă de cinci euro – calea de roată poate fi achiziționată de la dealeri specialiști pentru o sumă similară.

Ce permis de conducere ai nevoie pentru a tracta o remorcă?

Dacă cârligul remorcii nu este montat corect și se freacă, trebuie să-l reajustați

clasa permis de conducere vehicul adept
permis de conducere B Vehicule de până la 3,5 t Remorci de până la 0,75 t
sau
remorci de peste 0,75 t dacă combinația (vehicul + remorcă) nu cântărește mai mult de 3,5 t
permis de conducere B cu cod B96 Autovehicule și remorci care cântăresc împreună între 3,5 și 4,25 t
permis de conducere BE Vehicule de până la 3,5 t Remorci de la 0,75 la 3,5 t
permis de conducere C1 Vehicule de la 3,5 la 7,5 t Remorci de până la 0,75 t
Permis de conducere C1E Vehicule de la 3,5 la 7,5 t Remorcă peste 0,75 t, combinația poate cântări max 12 t
Permis de conducere CE Vehicule de peste 3,5 t Remorci peste 0,75 t
Permis de conducere D1E Autovehicul cu o lungime de până la 8 m care poate transporta de la 8 până la 16 persoane Remorci peste 0,75 t
permis de conducere DE Vehicul care poate transporta mai mult de 8 persoane Remorci peste 0,75 t

remorca parcului

O remorcă fără vehicul de tractare nu poate fi parcată pe un drum public mai mult de două săptămâni. După această perioadă de două săptămâni, remorca trebuie mutată în așa fel încât alți utilizatori ai drumului să aibă șanse reale să intre în spațiul de parcare anterior.

Cu toate acestea, o scurtă călătorie cu remorca nu este suficientă; au existat mai multe hotărâri judecătorești în acest sens. Se recomandă parcarea remorcii pe proprietate privată pentru a evita o amendă de 20 de euro pentru parcarea pe termen lung a unei remorci.

viteza cu o remorca

Viteza maximă pentru mașinile cu remorci este în mod normal limitată la 80 km/h în Germania, dar există o excepție de la aceasta în Legea privind circulația rutieră. Aceasta crește viteza admisă a remorcii la 100 km/h.

Pentru a beneficia de această scutire , proprietarul unui vehicul trebuie să solicite la biroul de înmatriculare a vehiculului un așa-numit autocolant de 100 km/h pentru remorca sa și să îl atașeze pe vehicul. Pentru ca autocolantul să fie valabil, șoferul trebuie să respecte diverse reglementări de siguranță rutieră ; de exemplu, anvelopele de pe remorcă nu trebuie să aibă mai mult de șase ani .

Conduceți prea repede cu o remorcă

Cât de repede poți conduce cu o remorcă depinde și de dacă ai un autocolant de 100 km/h. Desigur, semnele de circulație corespunzătoare, care reglementează viteza, sunt în continuare decisive! Dacă mergeți cu viteză cu o remorcă, se aplică  tabelul amenzilor pentru depășirea vitezei unui camion . Aceasta înseamnă că viteza unei mașini cu remorcă trebuie controlată deosebit de bine, altfel sunt de așteptat amenzi semnificativ mai mari. Cu ajutorul calculatorului nostru de amendă , puteți determina și compara amenzile pentru depășirea limitei de viteză.

Înregistrați o remorcă pentru mașină

O remorcă fără acte este considerată neînregistrată și, prin urmare, nu este permisă pentru transportul public. De asemenea, o remorcă pentru cai, un basculant sau un încărcător înalt trebuie să fie înregistrate și asigurate. Fiecare remorcă necesită o plăcuță de înmatriculare oficială . Aceasta poate fi o plăcuță de înmatriculare obișnuită, verde sau interschimbabilă , de exemplu. Prin urmare, trebuie să îl înregistrați la biroul local de înregistrare, pentru care este necesară depunerea actelor de înregistrare. De asemenea, puteți folosi această oportunitate pentru a aplica pentru autocolantul 100 km/h.

TÜV-ul remorcii a expirat

De asemenea, o remorcă trebuie inspectată în mod regulat ; dacă termenul este depășit, amenzile se aplică conform tabelului de amenzi. Remorcile cu o greutate totală admisă mai mare de 10 t trebuie, de asemenea, să fie supuse unui control regulat de siguranță;  Aceasta nu presupune o verificare completă a remorcii, ci mai degrabă acele componente a căror defecțiune ar putea duce la accidente. Acest lucru se aplică frânelor, de exemplu. Pentru remorcile cu o greutate totală admisă mai mare de 10 t, această verificare de siguranță trebuie  efectuată pentru prima dată la 30 de luni de la înregistrarea inițială și apoi întotdeauna la șase luni după inspecția principală.

100% LikesVS
0% Dislikes
Citește și

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Spflorin.Ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura