Germania: Droguri și conducere în stare de ebrietate

Conduceți sub influența alcoolului? Nu este o idee bună!
Dacă ești prins conducând sub influența alcoolului, va trebui să plătești o amendă mare.

2 79

Merită să faceți recurs împotriva amenzilor, punctelor sau a interdicției de conducere ?

Multe notificări fine sunt incorecte!
Verificați-vă opțiunile acum gratuit.

Conducerea sub influența alcoolului și a drogurilor: un pericol pentru toți utilizatorii drumului.

Băutul și conducerea nu reprezintă o infracțiune minoră. Orice persoană care conduce sub influența alcoolului sau a drogurilor prezintă un risc pentru siguranța rutieră generală și pune în pericol viața altor utilizatori ai drumului.

În plus, persoana în cauză trebuie să se aștepte la consecințe grave : conform catalogului de amenzi pentru alcool/droguri , există riscul unei interdicții de conducere, retragere a permisului de conducere, amenzi mari sau chiar închisoare.

Ghidul nostru explică în detaliu ce legătură au șoferii cu consumul de alcool și conducerea/drogurile la volan și modul în care consumul de alcool și droguri le afectează capacitatea de a conduce.

Conducerea sub alcool și droguri

Care este limita de alcool în sânge în Germania?

În Germania, limita de alcool în sânge este de 0,5. Șoferii începători aflați în probațiune și șoferii cu vârsta sub 21 de ani nu au voie să consume alcool înainte de a se urca la volan.

Care sunt sancțiunile dacă sunt prins conducând droguri sau alcool?

Dacă sunteți prins conducând sub influența alcoolului sau a drogurilor, trebuie să socotiți cu o amendă de cel puțin 500 de euro, două puncte și o interdicție de conducere de o lună. Tabelele arată ce sancțiuni îi amenință pe recidivitori .

Este alcoolul o încălcare A în timpul perioadei de probă ?

Da. Aceasta este o infracțiune gravă de reglementare. Puteți afla ce consecințe implică acest lucru în ghidul nostru despre alcool în perioada de probă .

Catalogul amenzilor pentru alcool: trebuie să știți asta

Nu numai din cauza descoperirilor științifice despre influența negativă a alcoolului asupra capacității de a conduce , legea rutieră prevede pedepse severe pentru băutură și conducere . În cazul încălcărilor, șoferii trebuie să se aștepte la o amendă și puncte în registrul de puncte din Flensburg și, în anumite circumstanțe, permisul de conducere poate fi retras sau chiar proceduri penale .

În plus, autoritățile pentru permis de conducere pot solicita formare ulterioară sau un seminar avansat sau un MPU (examen medico-psihologic) pentru conducerea în stare de ebrietate sau conducerea drogurilor . Există diferite limite de alcool în sânge când vine vorba de consumul de alcool și de conducere :

 • Cu un conținut de alcool în sânge de până la 0,5 , conducerea nu este în general pedepsită .
 • Cu o concentrație de alcool în sânge între 0,3 și 1,09 per mil , șoferii sunt considerați relativ inapți să conducă dacă apar simptome de eșec legate de alcool .
 • De la o concentrație de alcool în sânge mai mare de 1,1 pe mil , se presupune inaptitudinea absolută pentru a conduce , chiar dacă nu există erori de conducere sau alte semne de conducere nesigură.

Infograficul nostru vă arată și consecințele încălcării limitei de alcool:

Catalog de alcool fine

 

Descriere amenda Puncte interdicție de conducere Merită o obiecție?
Încălcarea limitei de 0,5 alcool
… la prima oară 500 € 2 1 lună DA **
… a 2-a oară 1000 € 2 3 luni DA **
… a 3-a oară 1500 € 2 3 luni DA **
Risc de a conduce sub influența alcoolului (deja de la 0,3 la mie) 3 Suspendarea permisului de conducere, închisoare sau amendă DA **
Conținutul de alcool în sânge de la 1,1 la mie 3 Suspendarea permisului de conducere, închisoare sau amendă DA **

Catalog de amenzi pentru droguri

 

Descriere amenda Puncte interdicție de conducere
Încălcarea legii drogurilor în trafic
… la prima oară 500 € 2 1 lună
… a 2-a oară 1000 € 2 3 luni
… a 3-a oară 1500 € 2 3 luni
Periclitarea traficului sub influența drogurilor 3 Descalificare de la conducere, închisoare sau amendă

Conducerea în stare de ebrietate:

Acestea sunt limitele actuale de alcool

Limita de 0,8 pe mil a fost încă în vigoare în Germania până în 2001 , dar aceasta a fost eliminată printr-un amendament la Ordonanța privind catalogul amenzilor și înlocuită cu limita de 0,5 pe mil .

Cu toate acestea, limita actuală nu este în niciun caz un bilet gratuit pentru a vă „bea” până la această valoare. Pentru că dacă un șofer comite o eroare de conducere chiar și cu o concentrație scăzută de alcool în sânge, deja pot fi aplicate penalități de la 0,3 pe mil .

0,3 până la 0,49 per mil

Dacă nu există semne de inaptitudine pentru a conduce , nu ai de ce să te temi deocamdată . Cu toate acestea, oricine face o greșeală la volan , iese în evidență prin simptome (dezorientare, capacitate redusă de reacție etc.) sau este implicat într-un accident este pasibil de urmărire penală chiar și cu o alcoolemie scăzută .

În acest moment trebuie subliniat că 0,3 la mie se poate ajunge foarte repede : în funcție de constituția fizică , de exemplu după două pahare de vin sau bere.

Mulți șoferi nici măcar nu sunt conștienți că pot fi urmăriți penal și răspund singuri dacă au o alcoolemie mai mică de 0,5 per mil pentru conducerea în stare de ebrietate sau băutură și conducere. Făptuitorul se poate confrunta cu puncte în Flensburg, retragerea permisului de conducere, amendă – sau chiar închisoare.

0,5 până la 1,09 la mie

Orice persoană prinsă cu o alcoolemie între 0,5 și 1,09 comite o infracțiune administrativă în conformitate cu secțiunea 24a din Legea rutieră (StVG) . Nu contează dacă șoferul beat a făcut o greșeală tipică de conducere legată de alcool sau este implicat într-un accident. În orice caz, trebuie să vă așteptați la o amendă de cel puțin 500 de euro . Există, de asemenea, puncte în Flensburg și o interdicție de conducere .

Acestea sunt consecințele consumului de alcool și ale conducerii

 

Ceea ce se întâmplă de fapt cu persoana în cauză după ce a condus sub influența alcoolului depinde, printre altele, dacă este sau nu recidivat .

În cazul unei prime încălcări , amenda este de 500 de euro , plus o lună de interdicție de conducere și două puncte în Flensburg .

Dacă persoana a fost surprinsă conducând sub influența alcoolului cel puțin o dată în trecut , amenda crește la 1.000 de euro sau 1.500 de euro ; În plus, există două puncte și o interdicție de conducere de trei luni. În cazuri individuale, un MPU poate fi comandat și de către autoritatea pentru permisele de conducere dacă sunteți prins conducând după ce ați consumat alcool.

Inaptitudine absolută pentru a conduce de la 1,1 la mie

De la o alcoolemie de 1,1 pe milă , fiecare șofer este considerat absolut inapt să conducă , indiferent dacă a fost comisă o eroare de conducere sau dacă apar alte semne de eșec . Cu un astfel de nivel de alcool în sânge, există riscul de vătămare corporală sau daune materiale . În același timp, șoferul în stare de ebrietate nu poate oferi dovezi contrare că este inapt să conducă . Oricine conduce un autovehicul pe drum cu o concentrație de alcool în sânge de 1,1 sau mai mult este pasibil, fără îndoială, de urmărire penală!

Care este pedeapsa?

În cazul în care făptuitorul este prins băut și conducând, următoarele amenință:

 • o amendă gravă sau chiar închisoare
 • Suspendarea permisului de conducere pentru cel puțin 6 luni (durata perioadei de blocare este la latitudinea instanței și depinde de nivelul de alcool în sânge)
 • 3 puncte la Flensburg
Oricine conduce cu o concentrație de alcool de 1,6 pe mil sau mai mult nu trebuie doar să se aștepte la sancțiunile penale menționate , dar și un MPU este obligatoriu pentru a-și recâștiga permisul de conducere . În unele cazuri, MPU este însoțită și de dovada abstinenței de la alcool . De altfel, acest lucru este important și pentru bicicliști, deoarece de la 1,6 per milă, bicicliștii sunt considerați și absolut inapți să conducă .

Caracteristica specială: limita de alcool zero

Băutul și șofatul sunt absolut tabu sub 21 de ani.

Pentru șoferii începători aflați în perioada de probă și pentru deținătorii de permis cu vârsta sub 21 de ani, de la 1 august 2007 intră în vigoare regula zero-alcool , adică interzicerea absolută a conducerii în alcool. Conform secțiunii 24c din Legea privind circulația rutieră , oricine începe să conducă sub influența alcoolului sau consumă băuturi alcoolice în timp ce conduce un autovehicul încalcă legea. Persoana în cauză primește o amendă de 250 de euro și o înscriere în registrul Flensburg al infractorilor rutieri.

Făptuitorul trebuie, de asemenea, să urmeze o pregătire suplimentară (așa-numitul seminar avansat ) care este supusă unei taxe ; În plus , perioada de probă este prelungită cu doi ani . În plus, se aplică și reglementările conform §24a StVG !

În sfârșit, trebuie subliniat încă o dată că acest lucru nu se aplică doar în perioada de probă , ci și pentru șoferii care nu au împlinit încă vârsta de 21 de ani . Dacă, de exemplu, permisul de conducere este obținut la vârsta de 17 ani și perioada de probă a expirat după doi ani, persoana încă nu are voie să se urce la volan cu alcool .

Informații de bază despre catalogul amenzilor pentru droguri

La fel ca și conducerea sub influența alcoolului, conducerea sub influența drogurilor este ilegală și va fi pedepsită. Cu toate acestea, spre deosebire de alcool, nu există valori limită stabilite pentru droguri în timpul conducerii .

Cele mai frecvent utilizate substanțe toxice includ canabisul, heroina, cocaina, amfetaminele și ecstasy.

Orice persoană prinsă conducând droguri sau conducând sub influența drogurilor trebuie să se aștepte la următoarele consecințe :

 • Prima abatere: 500 euro amendă, 2 puncte, 1 lună interdicție de conducere
 • A doua abatere: 1.000 euro amendă, 2 puncte, 3 luni interdicție de conducere
 • A treia infracțiune: 1.500 euro amendă, 2 puncte, 3 luni interdicție de conducere

În plus, un MPU este aproape întotdeauna comandat . Dacă șoferul prezintă semne de conducere nesigură sau dacă are loc un accident de circulație sub influența drogurilor, șoferul trebuie să se aștepte la consecințe penale . Apoi, pe lângă puncte , poate fi retras și permisul de conducere și, eventual, chiar și închisoarea .

Atenție la consumul cronic de droguri

Dacă consumul cronic de droguri este confirmat de un raport medical, există în general îndoieli considerabile cu privire la aptitudinea de a conduce și permisul de conducere poate fi retras ca măsură preventivă . Cu toate acestea, dacă un medic prescrie medicamente puternice care vă limitează capacitatea de a conduce, suspendarea permisului de conducere este o discriminare.

Consumul de canabis și participarea la traficul rutier – Atât drogurile, cât și alcoolul nu sunt permise pe drum.

Produsele de cannabis precum marijuana sau hașișul sunt clasificate drept droguri blânde . Canabisul este detectat relativ frecvent în controalele de trafic . În principiu, sunt imaginabile patru scenarii în legătură cu produsele de canabis în traficul rutier:

 • Deținerea pură de canabis este dovedită (fără consum și participare la traficul rutier).
 • Măsura: În acest caz, nu trebuie să vă așteptați să vă fie revocat permisul de conducere. Cu toate acestea, se poate întâmpla să se solicite un screening de droguri pentru a dovedi că nu consumați droguri.
 • Posesie pură de canabis în timpul conducerii (fără dovezi de utilizare).
 • Masura: In acest caz se poate solicita raport medical.
 • Consumul de canabis este dovedit (fără participarea la traficul rutier).
 • Măsura: În acest caz, poate fi necesar și un raport medical.
 • Consumul de canabis este detectat în traficul rutier.
 • Măsura: În acest context, permisul de conducere poate fi retras. Totul depinde de cât timp în urmă a fost consumul și ce cantitate a fost consumată. În plus, se dispune un raport medical sau un MPU.

Droguri pe drum

Consumatorii de droguri precum heroină, metadonă, ecstasy, amfetamine etc. își pierd permisul de conducere chiar dacă nu conduc sub influență. Nici în acest caz, legiuitorul nu are încredere în persoana în cauză să conducă un autovehicul.

Interdicția de a conduce vs. suspendarea permisului de conducere: care este diferența?

În cazul săvârșirii unei contravenții administrative (consum de alcool: până la 1,09 per mil în sânge), se va emite interdicția de a conduce pe o perioadă de la una până la șase luni . În principiu , însă, permisul de conducere rămâne în vigoare . În consecință, permisul de conducere este pur și simplu returnat după expirarea interdicției de a conduce.

În cazul retragerii permisului de conducere, există o interdicție de cel puțin șase luni , timp în care se retrage persoanei în cauză permisul de conducere a autovehiculelor . De regulă, o interdicție este permisă timp de maximum cinci ani . După expirarea perioadei de blocare, permisul de conducere trebuie să fie solicitat din nou și eliberat. În cazuri de dificultate, se poate întâmpla ca atât examenul de conducere teoretic, cât și cel practic să fie reluat.

Odată cu prima interdicție de conducere, șoferului i se acordă o perioadă de patru luni pentru a-și renunța permisul de conducere (în cazul încălcărilor de alcool, de exemplu). Din a doua încălcare, persoana în cauză nu poate alege momentul livrării. Dacă îți pierzi permisul de conducere, de obicei , permisul de conducere dispare imediat.

Când este posibilă scurtarea perioadei de blocare?

Infractorii pentru prima dată care au devenit vizibili pentru prima dată în timp ce conduc sub influența alcoolului pot scurta perioada de interdicție participând la un seminar special . Condiția este ca acestea să aibă mai puțin de 1,6 pe mil și să nu fi apărut anterior în conformitate cu legea rutieră. Perioada de blocare poate fi scurtată pentru intervalul cuprins între 1,6 și 1,99 per mille dacă ați participat cu succes la un MPU înainte de a participa la seminar . De la 2 la mil, însă, nu există nicio perspectivă de reducere a perioadei de blocare.

Conducerea sub influența alcoolului: Efecte

Conducerea în stare de ebrietate crește riscul unui accident.

Sub influența alcoolului, capacitatea de a conduce se reduce rapid, iar reacțiile șoferului beat se modifică semnificativ. Cele mai cunoscute efecte sunt lipsa de coordonare și timpul de reacție redus.

Alcoolul din sânge asigură că simțul echilibrului este perturbat și procesele de mișcare nu mai funcționează corespunzător. Dar există o întreagă gamă de alte efecte care sunt tipice consumului de alcool și conducătorului auto .

 • Câmp vizual îngust (viziune în tunel): șoferul beat percepe doar evenimentele care au loc direct în fața sa. Orice lucru în afara unui anumit unghi va fi ratat în timpul conducerii în stare de ebrietate.
 • Percepție spațială încețoșată: alcoolul perturbă interacțiunea fină dintre ochi și creier. Rezultatul este că vederea tridimensională este afectată. Atât vitezele, cât și distanțele nu mai pot fi estimate în mod fiabil. În traficul rutier, de exemplu, acest lucru poate duce la tailgating, la frânare prea târziu sau la evaluarea greșită a golurilor de trafic.
 • Sensibilitate crescută la lumină: Sub influența alcoolului, apar tulburări în reacția pupilară. Incidența directă a luminii face ca pupilele să se îngusteze mai încet, cu rezultatul că mai multe raze de lumină lovesc retina. Când conduc pe timp de noapte și conduc sub influența alcoolului, șoferii sunt mai predispuși să fie orbiți de traficul din sens opus.
 • Slăbiciune la lumină roșie: Slăbiciunea la lumină roșie este un alt simptom tipic al conducerii în stare de ebrietate. Semafoarele și luminile de frână în special sunt percepute mult mai puțin bine, ceea ce poate avea consecințe dramatice asupra drumului.
 • Câmp vizual încețoșat: Sub influența alcoolului, sistemul vizual nu mai poate comuta suficient de repede între vederea de aproape și cea de departe. În consecință, este nevoie de mai mult pentru ca un obiect să fie văzut în focalizare, iar imaginea este neclară pentru un scurt moment.

Având în vedere efectele extrem de periculoase ale alcoolului asupra conducerii, consumul de alcool și conducerea (sau conducerea în stare de ebrietate) este o infracțiune penală în aproape fiecare țară din lume. Severitatea pedepsei depinde de concentrația de alcool în respirație și/sau de concentrația de alcool în sânge determinată. Puteți folosi catalogul de amenzi pentru alcool pentru a afla pedeapsa pentru conducerea în stare de ebrietate.

Încălcări tipice de conducere în stare de ebrietate

Există o serie de erori tipice de conducere care sunt pornite de un șofer beat. Acestea includ:

 • Conduceți fără lumini în ciuda întunericului
 • încălcarea luminii roșii
 • Faza lungă în ciuda traficului care se apropie
 • Conducerea în linii ondulate
 • Folosind partea greșită a drumului
 • Lovirea unei mașini (sau a unui alt obiect) atunci când parcați și ieșiți

Conducerea în stare de ebrietate: ce greșeli de condus la ce nivel de alcool?

Ce efecte are creșterea alcoolemiei asupra aptitudinii de a conduce? Cert este că chiar și cantitățile mici de alcool în sânge duc la restricții în comportamentul de conducere. Următoarea secțiune oferă o prezentare generală a erorilor tipice de condus care trebuie așteptate de la ce nivel de alcool în sânge:

Amintește-ți limita de alcool înainte de a te urca în mașină și la volan beat!

 • De la 0,3 pe mil pot apărea primele restricții în comportamentul de conducere. Viteza de reacție scade și capacitatea de concentrare scade clar . În plus, judecățile greșite cresc, deoarece câmpul vizual este redus și vitezele și distanțele sunt percepute greșit. Greșelile tipice de conducere în această gamă de alcool sunt manevrele de depășire riscante sau distanța de siguranță prea mică .
 • De la 0,5 pe mil , deficiențele de vedere apar mai frecvent . Exemple clasice sunt vederea în tunel și slăbiciune la lumina roșie . În plus, există un timp de reacție mai lung și tulburări de echilibru . Erorile tipice de condus în această gamă de alcool sunt reacții mai lente la situații neașteptate de trafic și erori la viraj .
 • De la 0,8 per mile , dorința șoferului de a-și asuma riscuri crește semnificativ. Pe de altă parte , capacitatea de concentrare și autocontrol scade, iar viteza de reacție scade și ea . În timp ce timpul de reacție al unui șofer treaz este în medie de aproximativ 0,8 secunde , este deja de 1,6 secunde pentru un șofer cu o concentrație de alcool în sânge de 0,8 pe mile . De asemenea, mișcările de direcție sunt perturbate și semnele de circulație sunt trecute cu vederea .
 • De la aproximativ 1,0 la mie apar primele tulburări de coordonare și dificultăți de vorbire . Viziunea tunelului continuă să se intensifice , iar disponibilitatea de a-și asuma riscuri și agresivitatea în rândul șoferilor în stare de ebrietate continuă să crească. Ochii se adaptează doar foarte lent la diferitele condiții de lumină, iar mediul este perceput doar ca neclar sau chiar de două ori. Erorile tipice de condus în acest interval de alcool în sânge sunt nerespectarea dreptului de trecere , schimbarea accidentală pe banda din sens opus sau pășunarea obiectelor pe marginea drumului (de exemplu, mașini parcate).

Acestea sunt doar cifre aproximative; simptomele reale pot varia de la o persoană la alta, deoarece fiecare persoană reacționează diferit la alcool. Percepția subiectivă a alcoolului depinde de factori precum sexul, greutatea corporală și înălțimea.

Obiceiul alcoolului joacă, de asemenea, un rol. Dacă o anumită cantitate de alcool este consumată în mod regulat, percepția de sine se obișnuiește cu alcoolul și crește toleranța percepută. Există întotdeauna cazul în care șoferii cu o alcoolemie foarte mare sunt opriți și nu prezintă semne de eșec. Aici, totuși, există de obicei o istorie lungă de alcool .

Conducerea sub influență: Efectele

Impactul precis al consumului de droguri asupra capacității de conducere este greu de prezis. Mai ales când vine vorba de așa-numitul consum mixt, în care sunt combinate diferite droguri (inclusiv alcoolul). Mai jos sunt câteva efecte tipice ale drogurilor (de exemplu medicamente) asupra comportamentului de conducere și a capacității de a conduce:

Produse din cannabis (marijuana, hașiș)

 • Timpul de răspuns crește
 • Răspunsul motor scade
 • Estimările de spațiu și timp sunt perturbate

extaz

 • Activitate crescută și nervozitate
 • concentrarea este perturbată
 • sensibilitate extremă la strălucire

LSD

 • Controlul de sine este pierdut
 • Nesiguranță la conducere din cauza apariției amețelii
 • dezorientare
 • halucinații puternice

opiacee

 • Eficiența scade drastic
 • letargie
 • ciclul se poate prăbuși

Astfel, capacitatea de a conduce vehicule este afectată într-o măsură crescută de droguri. Mai presus de toate , consumul mixt reprezintă un risc deosebit de mare . Apropo: „Șoferii de droguri” au, în general, mai multe șanse de a fi sub influența alcoolului.

Puteți obține informații precise despre efectele drogurilor pe drum de la numeroasele centre de consiliere în dependență din Germania. Centrele de consiliere nu oferă doar celor afectați informații despre substanțe toxice, ci și ajutor și sprijin în depășirea problemelor legate de droguri, consiliază cu privire la MPU și desfășoară o activitate educațională importantă pentru a menține cât mai scăzut pagubele cauzate de droguri .

Testul etilotest: procedură și alte informații importante

Fii cooperant dacă poliția te prinde la volan în stare de ebrietate.

Pentru ca poliția să poată efectua un test de alcool , trebuie să existe dovezi clare ale consumului de alcool. Exemple de astfel de indicii includ sluring, o dâră de alcool și nesiguranțe aparente în timpul conducerii . Dacă se observă oricare dintre acestea, ofițerilor de poliție li se permite să efectueze un test etilotest, care este folosit ca „declarație de fapt” și este important pentru potențiala procedură .

În timpul controalelor, poliția stabilește de obicei conținutul de alcool în respirație și nu conținutul de alcool în sânge . Pentru determinare se folosește un dispozitiv electronic de măsurare , care trebuie inhalat la fața locului. Aparatul de măsurare a alcoolului în respirație (Handalkomat) permite polițiștilor să afle gradul aproximativ de alcoolizare după câteva secunde . Această valoare este foarte importantă pentru continuarea procesului, deoarece dacă valoarea măsurată este aproape de valoarea limită legală, șoferul trebuie să meargă la secția de poliție din cauza unei suspiciuni inițiale de abatere administrativă sau infracțiune .

Această procedură este esențială, deoarece măsurarea alcoolului în respirație nu este de obicei utilizată în instanță și este doar un fel de indicație, deși experiența a arătat că această valoare măsurată se abate doar minim de la valoarea obligatorie a probei de sânge.

Și când se extrage exact sângele? Un test de sânge este esențial numai dacă, de exemplu, se stabilește că nu sunteți apt să conduceți și prima citire de la dispozitivul portabil se află în raza unei infracțiuni penale . Cu o concentrație în sânge de 1,1 pe mil sau mai mult , un test de sânge este absolut necesar pentru suspect . Testul de sânge este efectuat de un medic și se efectuează de obicei la cabinet, dar în caz de urgență poate fi efectuat și de un medic informat într-un spital. Pentru testul de sânge trebuie să socotiți cu costuri între 50 și 80 de euro . Mai urmeazăCheltuieli medicale și administrative suportate de suspect .

Pentru a evita o retragere iminentă a permisului de conducere sau o interdicție de conducere sau o altă sancțiune, mulți șoferi în stare de ebrietate au ideea de a refuza testul de alcool în timpul unui control . Acesta este și dreptul tău, pentru că oricine poate refuza să sufle în tub.

Dar bineînțeles că nu vei scăpa de probleme atât de repede. Polițiștii îl vor înștiința pe șofer că testul alcoolemiei va fi obligatoriu, iar apoi se va deplasa la secția de poliție și i se va recolta sângele suspectului. Deși aceasta este o invazie a integrității fizice , prelevarea unei probe de sânge nu mai trebuie să fie dispusă de un judecător sau procuror . Dacă oficialii văd în pericol obiectivul examinării, pot preleva sângele cu toate mijloacele necesare fără acordul persoanei în cauză și fără control judiciar.

Asta înseamnă că nu ai nicio șansă să refuzi testul etilotest. Oricine este de neînvățat și rezistă cu strictețe testului de sânge trebuie să se aștepte să fie acuzat de rezistență oficialilor de aplicare a legii .

Cum funcționează un test de alcool?

Infograficul vă arată cum funcționează măsurarea alcoolului mobil folosind „lovitură/lovitură”:

Test antidrog: procedură și alte informații importante

Cum funcționează un test de droguri? De obicei, primul lucru de făcut este efectuarea unui test comportamental, în care poliția caută semne externe care indică în mod clar consumul de droguri . Indicatorii tipici sunt ochii roșii, reacțiile lente, echilibrul afectat sau o reacție lentă a pupilelor la lumină. Există, de asemenea, unele teste standard de ofițer, cum ar fi atingerea vârfului nasului cu degetul arătător de mai multe ori sau standul pe un picior timp de 30 de secunde. Acestea nu au valoare probantă și pot fi folosite în instanță împotriva funcționarilor.

Deoarece aceste metode sunt acum considerate inutilizabile , se folosește în schimb un test rapid de droguri , cu care este echipată aproape fiecare mașină de poliție . Aici, transpirația sau saliva suspectului este luată folosind un test de ștergere cu droguri , care a fost introdus în 2003; totul este analizat pe loc. Recent, a devenit tot mai popular și testul multi-drog , în care polițiștii pot dovedi consumul mai multor droguri .

Deoarece testul rapid de droguri este prea imprecis , un test de urină sau o probă de sânge poate fi dispusă de către un judecător sau un procuror dacă există o suspiciune inițială rezonabilă – chiar și împotriva voinței șoferului. Pentru a lua sânge , mergi la secția de poliție sau la spital. Dacă suspectul refuză, constrângerea este permisă – ceea ce implică arestarea provizorie .

Pericol! În cazul în care polițiștii au o suspiciune concretă că persoana în cauză a săvârșit o infracțiune rutieră sub influența alcoolului, li se poate preleva sângele fără o hotărâre judecătorească . Autorizarea pentru aceasta rezultă din § 81a alin . 2 S. 2 Cod procedură penală.

Calculator de alcool și tester de alcool: util sau de prisos?

Când vine vorba de băut și de conducere, nu vă bazați pe calculatoarele de alcool în sânge.

După o petrecere băutură sau o vizită la un pub, mulți șoferi se confruntă cu decizia dacă mai pot conduce singuri sau dacă s-a atins limita de alcool pentru mașină de 0,5 la mie . Cât de bine că există diferite moduri de a vă determina propriul nivel de alcool în sânge .

Fie pe internet, ca aplicație pentru smartphone sau ca dispozitiv de măsurare la îndemână: calculatoarele de alcool sunt o duzină și sugerează utilizatorului că nivelul de alcool în sânge poate fi determinat în cel mai scurt timp. Dar cum funcționează calculatoarele de alcool în sânge și cât de precise sunt acestea?

Cum funcționează calculatoarele de alcool în sânge?

Un calculator de alcool în sânge (de exemplu, pe Internet) ar trebui să vă arate cât de mult alcool în sânge aveți după două beri sau un pahar de vin, de exemplu. Trebuie introduși diferiți parametri, cum ar fi sexul, vârsta, înălțimea și greutatea, precum și băutura alcoolică și cantitatea, iar dispozitivul scuipă nivelul presupus exact de alcool în sânge.

Ca alternativă la programe, există diverse aparate de măsurare și alcooltestere, precum automate sau o versiune compactă pentru torpedo. Aici, ca și în cazul unui test de alcool real , suflați în dispozitiv și este afișată concentrația de alcool în respirație (AAC) .

Cât de precise sunt testele de alcool ?

În general, ar trebui să fii foarte sceptic cu privire la rezultate – mai ales când vine vorba de calculatorul de alcool, care nu trebuie luat niciodată prea în serios. Calculatorul de alcool în sânge nu spune nimic despre posibilele deficiențe de conducere sau capacitatea reală de a reacționa și nici factori precum condiția fizică nu sunt luați în considerare.

Nu este foarte util dacă calculatorul online arată mai puțin de 0,5 per mil și încurajează șoferul beat să conducă. Dispozitivele de testare relevante ca alternative la calculatorul de alcool în sânge sunt alegerea mai bună – nu? Studiile și experimentele au arătat că numeroase etilotesti funcționează uneori foarte nesigur – chiar dacă dispozitivele sunt similare în principiu cu cele ale etilotestelor folosite de poliție .

Dar uneori există abateri enorme de peste 0,5 la mie . În consecință, veți găsi, de obicei, informații în instrucțiunile de utilizare pentru acest tester de alcool că nu pot fi determinate rezultate obligatorii . Și în cazul unui test de alcool, bineînțeles că nu va ajuta un șofer beat dacă te referi la defecțiunea alcoolometrului.

Nici un ajutor pentru determinarea alcoolemiei

De aici și nota: calculatoarele de alcool în sânge și dispozitivele de măsurare a alcoolemiei (de asemenea, teste de alcool, teste de alcool, dispozitive de testare a alcoolului) nu sunt un ajutor de încredere pentru calcularea propriului nivel de alcool în sânge, deoarece sunt pur și simplu prea imprecise pentru a determina nivelul real de alcool în sânge. Prin urmare, nu trebuie să vă bazați niciodată pe informații , mai ales că consumul de alcool și conducerea vehiculului vor duce la sancțiuni severe.

MPU: Informații despre conținut, costuri și rata de eșec

Nu doar o interdicție de conducere amenință conducerea în stare de ebrietate, ci și un MPU.

Examenul medico-psihologic , sau pe scurt MPU, se dispune întotdeauna de către autoritatea pentru permis de conducere dacă titularul permisului de conducere a întâlnit anomalii în trafic. Acest test, care este cunoscut și sub denumirea de „testul idiotului”, este de obicei necesar atunci când conduceți sub influența alcoolului (mai mult de 1,6 pe mil) , a mai multor resimțiri de alcool sau la conducerea drogurilor . Scopul acestei investigații este de a verifica dacă persoana în cauză este deloc aptă pentru conducerea autovehiculelor . Conducerea în stare de ebrietate este cel mai frecvent motiv pentru test la peste 50%, urmată de abuzul de droguri și medicamente.cu aproximativ 20 la sută. MPU este format din următoarele componente:

 • chestionare
 • teste de performanță
 • examen medical
 • discuție psihologică

În detaliu, aceasta înseamnă:

 • Chestionare:  Chestionarele sunt folosite pentru a pregăti următoarea discuție cu medicul și psihologul și au și scopul ca nimic important și fundamental să nu fie uitat. Chestionarele trebuie în primul rând să răspundă la întrebări și întrebări medicale despre procesul sau problema respectivă. În acest scop, trebuie să se răspundă la aproximativ 150 până la 250 de întrebări prin bifare. Este important de știut că toate informațiile din chestionare vor fi tratate în mod confidențial, la fel ca toate celelalte rezultate ale MPU. Dacă există neclarități în chestionare, acestea pot fi clarificate cu medicul sau psihologul în cele ce urmează.
 • Teste de performanță:  Cu ajutorul anumitor proceduri de testare, persoana în cauză își poate dovedi viteza de reacție precum și capacitatea de concentrare și percepție. Testele de performanță se bazează pe opinia expertului respectiv și, prin urmare, nu sunt întotdeauna aceleași și standardizate. Această examinare se efectuează pe dispozitive de testare special dezvoltate pentru psihologia traficului , fiind disponibile stații de lucru individuale. În acest fel, fiecare participant se poate concentra pe deplin asupra sarcinilor. Testele de performanță dezvoltate conform standardelor științifice permit un grad ridicat de comparabilitate.
 • Examinare medicală:  În partea medicală a examinării, medicul primește o imagine de ansamblu asupra istoricului medical, a consumului de medicamente, a posibilelor boli și a stării actuale a persoanei în cauză într-o discuție de examinare . În general, examenul medical pentru alcool și droguri este mai extins decât dacă contul de puncte din Flensburg ar fi depășit. Dacă, de exemplu, examinarea medico-psihologică a fost dispusă din cauza drogurilor la volan, se vor pune diverse întrebări despre tratarea drogurilor. intreaba doctorul B ., ce droguri sunt sau au fost luate, care se dovedește a fi comportamentul consumatorului sau dacă s-au luat măsuri terapeutice. Desigur, experții nu se bazează exclusiv pe declarațiile făcute de persoana în cauză; declarațiile sunt verificate și medical prin screening de droguri (de exemplu, analize de urină sau păr) sau de probe de sânge. În special în cazul abuzului de droguri, mostrele de urină sau de păr pot fi folosite cu ușurință pentru a dovedi consumul pe o perioadă mai lungă de timp. Constatările medicale sunt comparate cu informațiile furnizate anterior de persoana în cauză.
 • Examinarea psihologică:  Interviul personal cu psihologul este punctul central al testului. Aici, se adresează întrebarea cât de perspicace este persoana în cauză în comportamentul său vizibil în trafic, cum se simte cu privire la cauzele comportamentului și dacă a dezvoltat o strategie de soluție sau și-a luat consecințe pentru a nu mai deveni vizibil pe drum. în viitor. Toată lumea ar trebui să fie conștientă, totuși, că această conversație nu ridică nicio chestiune legală de vinovăție dorește să clarifice și nici nu se așteaptă o justificare de la persoana în cauză. Este important să nu inventați o poveste și să vă comportați destul de normal, adică să nu alegeți un limbaj sofisticat sau altele asemenea. În cercetarea psihologică, credibilitatea joacă un rol foarte important.

Care sunt rezultatele MPU?

La sfârșitul MPU, există trei rezultate posibile:

 • Pozitiv: îndoielile cu privire la adecvarea pentru restabilirea aptitudinii pentru a conduce au fost înlăturate.
 • Recomandare curs: Nu toate îndoielile privind adecvarea au fost lămurite. Cu toate acestea, deficitele pot fi remediate prin participarea/participarea la un seminar special avansat (așa-numitele cursuri § 70).
 • Negativ: îndoielile cu privire la adecvarea pentru restabilirea aptitudinii pentru a conduce nu au fost eliminate.

Cu toate acestea , raportul MPU este doar o recomandare pentru autoritatea pentru permis de conducere. Decizia finală cu privire la permisul de conducere este în cele din urmă luată de ea.

MPU: cost și durată

În funcție de caz, costurile se ridică la cca . între 300 și 740 de euro și urmează să fie suportate de persoana în cauză. În plus, pot exista costuri suplimentare pentru solicitarea unui nou permis de conducere la biroul de permise de conducere și de la 500 la 1.400 de euro pentru o eventuală terapie în trafic. În plus, orice analiză a părului sau a urinei poate provoca costuri suplimentare de câteva sute de euro. Potrivit ADAC , costul total mediu pentru un MPU este între 1.000 și 2.500 de euro. Examinarea are loc de obicei la TÜV sau DEKRA și durează de obicei între trei și patru ore, dar în cazuri excepționale poate dura mult mai mult.

Rata de eșec la MPU

Mulți iau cu ușurință MPU și intră la examen cu atitudinea „O pot face oricum”. Dar fiți atenți: în medie, o treime dintre examinați eșuează, dar acest lucru s-a îmbunătățit semnificativ în comparație cu rata de eșec de peste 50 la sută de acum câțiva ani. Potrivit experților și profesioniștilor, această dezvoltare se datorează terapiilor bune de trafic.

Nu degeaba există pedepse mari pentru conducerea sub influența alcoolului, iar nu în ultimul rând probabilitatea producerii unui accident crește.

Limitele de alcool în străinătate

Limita de alcool în Germania diferă parțial de limitele din alte țări UE.

Indiferent în ce țară călătoriți cu mașina, premisa trebuie să fie întotdeauna „Nu beți și conduceți” . Desigur, există și o limită de alcool în sânge în toată Europa, care este de obicei de 0,5 la mie, ca în Germania. Acesta este și cazul în țările populare de vacanță din Italia, Franța, Austria și Elveția. Dar există și fluctuații. În Marea Britanie sau Malta, de exemplu, ești puțin mai tolerant când vine vorba de consumul de alcool și de conducere , iar limita superioară este încă de 0,8 pe mil. Alte țări europene, pe de altă parte, au o interzicere strictă a alcoolului. Șoferii trebuie să fie complet treji, mai ales în unele țări din Europa de Est precum Ungaria, Cehia sau Rusia.

Limitele de alcool în Europa

Mai jos veți găsi o prezentare generală a diferitelor limite de alcool din Europa:

 • 0,0 la mie se aplică în: Albania, România, Rusia, Slovacia, Republica Cehă, Ucraina, Ungaria, Belarus
 • 0,2 la mie se aplică în: Norvegia, Polonia, Suedia, Estonia
 • 0,3 la mie se aplică în: Bosnia, Serbia, Muntenegru
 • 0,4 la mie se aplică în: Lituania
 • 0,5 la mie se aplică în: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Germania, Insulele Feroe, Finlanda, Franța, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Croația, Letonia, Luxemburg, Macedonia, Monaco, Țările de Jos, Austria, Portugalia, Elveția, Slovenia, Spania , Turcia, Cipru
 • 0,8 la mie se aplică în: Marea Britanie, Malta

Conducerea în stare de ebrietate: care sunt sancțiunile în Europa?

În special în străinătate, este foarte recomandabil să rămâi la limita de alcool în sânge, deoarece există uneori sancțiuni usturătoare. Deși Marea Britanie este și mai tolerantă decât aproape restul Europei când vine vorba de alcool și de conducere, având în vedere limita de 0,8 alcool, o încălcare este cu adevărat costisitoare. Potrivit tabelului cu amenzile pentru alcool, oricine este prins la volan în stare de ebrietate în Marea Britanie se poate aștepta la o amendă de până la 5.980 de euro .

În Suedia, amenzile sunt stabilite la tarife zilnice de 40 sau mai mult, în funcție de venitul șoferului. În Danemarca, pe de altă parte, te poți aștepta să fii amendat cu cel puțin o lună de venit pentru conducerea în stare de ebrietate. Dar chiar și în Ungaria, unde există o interdicție strictă a alcoolului la volan, vi se va cere să plătiți și să vă confruntați cu o amendă de cel puțin 970 de euro.

În țările populare de călătorie germane și destinații de vacanță precum Spania (de la 500 de euro), Italia (de la 530 de euro), Austria (de la 300 de euro), Portugalia (de la 250 de euro), Franța (de la 135 de euro) sau Croația (de la 90 de euro). euro) fluctuează amenzile sunt uneori semnificative, intervalul amenzii depinzând în cele din urmă și de nivelul de alcool în sânge determinat. Însă, pe lângă amendă, există și alte inconveniente pentru șoferii beți. Desigur, continuarea conducerii este de obicei interzisă, iar cei care nu pot plăti imediat amenda trebuie să se aștepte la confiscarea vehiculului în unele țări. Orice persoană care conduce sub influența alcoolului sau a drogurilor care provoacă un accident – ​​care poate duce la răni – riscă și o pedeapsă cu închisoarea.

Limitele de alcool în SUA, Australia și Canada

Desigur, conducerea în stare de ebrietate este o infracțiune gravă și în SUA, Australia și Canada (conducerea sub influență = DUI), care în cel mai rău caz poate duce la închisoare. Dar cum arată limita de alcool în sânge și catalogul amenzilor pentru alcool în țările respective?

 • Conform calculatorului nostru pentru amenda pentru alcool, limita de alcool în SUA este de 0,8, cu limite mai stricte aplicabile șoferilor profesioniști (0,4 per mil) și șoferilor sub 21 de ani (0,2 per mil). Încălcatorii sunt supuși unei amenzi care variază în funcție de stat, de obicei o interdicție de conducere și pedeapsă cu închisoarea.
 • În Australia, limita de alcool în sânge este de 0,5 și există o interdicție strictă de a conduce sub influența alcoolului pentru șoferii începători și profesioniști. Cu excepția New South Wales și ACT, unde 0,2 per mil este permis pentru șoferii profesioniști. Încălcarea va avea drept rezultat o amendă de până la 2.906 euro și/sau închisoare.
 • În Canada, limita de alcool în sânge este de 0,8, unele provincii având o limită de 0,5. Pentru șoferii începători și șoferii cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani, există interdicție absolută a consumului de alcool la volan (consum zero de alcool). În cazul unei încălcări, infractorii prima dată riscă o amendă de 440 de euro, iar interdicția de a conduce și închisoarea sunt, de asemenea, posibile.

Indiferent dacă sunteți în Germania sau în străinătate: atunci când aveți îndoieli, lăsați întotdeauna mașina, motocicleta sau bicicleta acasă și treceți la transportul public sau la un taxi. De asemenea, este indicat să vă informați despre diferitele reglementări rutiere din țară înainte de a călători, doar pentru a fi în siguranță.

Plimbare cu alcool pe bicicletă

Nu beat la volan, ci pe bicicletă: alcoolul este permis până la 1,6 pe mie.

Limita de alcool în sânge atunci când mergeți cu bicicleta este semnificativ mai mare decât atunci când conduceți o mașină. Dar câte la mie sunt permise? Care sunt sancțiunile pentru o încălcare? Și de ce este atât de periculos mersul pe bicicletă în stare de ebrietate ? Răspunsurile sunt mai jos.

Cât de mult alcool este permis pe bicicletă?

În comparație cu șoferii de mașini (limită de alcool 0,5) , bicicliștii au voie să conducă fără penalizare până la o alcoolemie de 1,6. Dacă veniți la un control și nu dați semne de eșec (eroare de conducere, accident), puteți continua să conduceți cu impunitate.

Care este pedeapsa?

Orice persoană care stă pe șa cu o alcoolemie mai mare de 1,6 comite o infracțiune. Conform listei de amenzi pentru alcool , există un risc de 3 puncte în registrul de circulație central din Flensburg și o amendă uriașă de o lună de salariu. În plus, este amenajat și un MPU. În cazul în care examenul medical și psihologic nu este promovat, autoritățile pot retrage permisul de conducere sau pot dispune interzicerea circulației cu bicicleta.

Dacă nu aveți permis de conducere, vi se poate interzice deloc să o faceți pe viitor. Cu toate acestea, bicicliștii în stare de ebrietate cu un conținut de alcool în sânge mai mic de 1,6 sunt, de asemenea, expuși riscului de probleme dacă comit erori de conducere legate de alcool (de exemplu, conducând într-un mod șerpuitor) sau dacă este cauzat un accident. În acest caz, o alcoolemie de 0,3 constituie infracțiune și făptuitorul poate fi urmărit penal. Pentru a evita acest lucru, este mai bine să împingeți bicicleta când sunteți beat .

1,6 la mie: Cât de mult se poate bea până la această limită?

Este îndoielnic să afirmăm cât de mult poate bea cineva înainte de a ajunge la o anumită valoare. În cele din urmă, la calcularea alcoolemiei, trebuie luați în considerare mulți alți factori precum greutatea, sexul, mărimea, cantitatea de alcool sau obiceiurile legate de alcool.

Apropo: organismul are nevoie de o oră întreagă pentru a descompune 0,1 per mil alcool!

Accidente de ciclism sub influența alcoolului: statistici

Potrivit General German Bicycle Club (ADFC) , în 2011 au fost înregistrate 3.725 de accidente în care au fost implicați bicicliști beți. Aceasta înseamnă că un total de 5% dintre toți bicicliștii implicați în accidente aveau alcool în sânge.

Critica privind limita mare de alcool în sânge pentru bicicliști

Limita de 1,6 alcool pentru bicicliști este stabilită foarte mare, ceea ce provoacă, de înțeles, multe critici. Susținătorii susțin că o bicicletă nu poate face la fel de multe daune ca o mașină, care poate deveni rapid o „armă” mortală atunci când conduceți în stare de ebrietate.

Nu există nicio îndoială că un șofer beat reprezintă un pericol semnificativ mai mare pentru ceilalți utilizatori ai drumului decât un biciclist beat, dar este mai probabil ca acesta să se pună în pericol. Prin urmare , în multe locuri există solicitări pentru o înăsprire a regulamentului. Oricine nu este tocmai obișnuit cu alcoolul, oricum nu ar trebui să poată merge pe bicicletă cu 1,6 per mille. Chiar și deblocarea de blocare a bicicletei, urcarea pe șa sau pur și simplu găsirea din nou a bicicletei ar trebui să fie foarte dificilă cu acest nivel de alcool în sânge.

Limita de alcool pentru bicicliști: care sunt sugestiile?

Propunerea ADFC este de a ajusta limita de alcool în sânge pentru bicicliști la 1,1 la mie pentru a se potrivi cu cea a șoferilor care sunt absolut inapți să conducă. Din punctul de vedere al politicii, nu urmează să se dea încă o orientare, dar s-ar putea întâmpla ceva în acest domeniu în viitor. Cu toate acestea, armonizarea limitei de alcool în sânge pentru bicicliști și șoferi ar presupune și riscul ca mulți utilizatori ai drumului în stare de ebrietate să decidă imediat în favoarea mașinii atunci când au dubii. De altfel, în Europa există limite diferite de alcool pentru bicicliști , dintre care unele variază de la 0,0 la 0,8 la mie. În Scandinavia, în schimb, nu există limită pentru alcool pe bicicletă.

100% LikesVS
0% Dislikes

Site-ul nostru depinde de sprijinul financiar al vizitatorilor pentru a continua sa ofere informatii utile si sprijin pentru comunitatea romaneasca din Germania si Austria. Daca apreciati ceea ce facem si doriti sa ne ajutati sa mentinem si sa imbunatatim serviciile oferite, va rugam sa ne sustineti prin donatii. Orice suma, indiferent de marimea ei, conteaza si este foarte apreciata.

Va multumim pentru ca ati ales sa ne vizitati si sa cititi acest articol. Site-ul nostru este o sursa centralizata de informatii importante pentru romani din Germania si Austria, dar pentru a continua sa functionam avem nevoie de ajutorul dumneavoastra. Daca doriti sa ne sustineti, puteti face o donatie prin intermediul platformei noastre de donatii online sau puteti sa ne contactati pentru mai multe informatii.

Stiti cat de importanta este comunitatea romaneasca din Germania si Austria, iar noi suntem aici pentru a va ajuta si a va sprijini in toate aspectele vietii de zi cu zi. Daca doriti sa ne ajutati sa continuam sa oferim servicii de calitate, va rugam sa luati in considerare posibilitatea de a face o donatie pentru site-ul nostru. Puteti sa donati orice suma doriti, iar fondurile vor fi utilizate pentru a mentine si imbunatati serviciile oferite.

Suntem aici pentru a va ajuta si a va sustine in orice fel posibil, iar donatiile dumneavoastra ne pot ajuta sa oferim si mai multe resurse si informatii utile pentru comunitatea romaneasca din Germania si Austria. Daca doriti sa ne sustineti si sa ne ajutati sa continuam sa oferim suport si sprijin, va rugam sa faceti o donatie prin intermediul platformei noastre de donatii online sau prin contactarea noastra directa.

Puteti face o diferenta in viitorul site-ului nostru si in sprijinirea comunitatii romane din Germania si Austria prin simpla donatie. Indiferent daca donati o suma mica sau mare, fiecare contributie ajuta si este foarte apreciata. Va rugam sa ne sustineti astfel incat sa putem continua sa oferim informatii utile si sprijin pentru comunitatea noastra.

Citește și
2 Comentarii
 1. […] de conducere retras pentru conducerea în stare de ebrietate este obișnuit. Acest lucru este posibil și dacă vehiculul a fost utilizat în legătură cu o […]

 2. […] penale pentru lovire și fugă. Acesta este cazul, de exemplu, într-un accident de mașină în care sunt implicate alcool sau […]

Lasă un răspuns