Școlile de șoferi din Germania

1 489

Pe scurt: școlile de șoferi din Germania

Cine trebuie să meargă la școala de șoferi?

Prezența la o școală de șoferi este necesară pentru obținerea permisului de conducere .

Cum este structurată pregătirea în școala de șoferi?

Viitorii șoferi trebuie să parcurgă o parte practică și una teoretică a pregătirii permisului de conducere în școala de șoferi. În funcție de clasa de permis de conducere pe care o urmărești, sunt necesare câteva ore obligatorii.

Ce se întâmplă la sfârșitul pregătirii școlii de șoferi?

Pregatirea in scoala de soferi se incheie cu promovarea testului practic de conducere auto.

Găsiți o școală de șoferi potrivită

Scopul școlii de șoferi este de a pregăti solicitanții de permis de conducere și, astfel, de a-i ajuta să obțină permisul de conducere.

Pentru mulți oameni, obținerea permisului de conducere face parte din creșterea la o școală de șoferi . Un permis de conducere este apoi însoțit de un sentiment de independență și libertate.

Dar drumul până la trecerea testului pentru permisul de conducere este uneori anevoios și lung . Programările trebuie coordonate, lecțiile de conducere rezervate și lecțiile de teorie trebuie să fie urmate. Prin urmare, este important să găsiți o școală de șoferi potrivită, care să răspundă nevoilor individuale.

Odată ce înregistrarea și cererea pentru permisul de conducere au fost finalizate, acesta poate începe în sfârșit, iar șoferul care învață poate începe cu pregătirea pentru permisul de conducere. Ce este important în practică și teorie ? Când poate fi folosită pentru prima dată mașina școlii de șoferi? În ghidul nostru oferim toate informațiile importante despre școala de șoferi .

Învățarea la școala de șoferi: Teoria

Dacă ai reușit să identifici un favorit dintre numeroasele școli de șoferi din Germania care au locuri libere disponibile, aventura poate începe. După înscrierea obligatorie la școala de șoferi , pentru care de obicei se percepe o taxă , veți primi mai întâi o imagine de ansamblu asupra orelor la care sunt oferite lecțiile de teorie.

Pentru înscrierea la o școală de șoferi sunt necesare următoarele documente :

  • carte de identitate sau pașaport
  • Fotografie biometrică
  • Certificat de participare la un curs de prim ajutor
  • Test oftalmologic (nu mai mult de doi ani)

Dacă depuneți aceste documente, școala de șoferi va depune automat o Cerere pentru permis de conducere . Aceasta este o cerință de bază, astfel încât să puteți susține ulterior testele necesare pentru permisul de conducere la TÜV sau Dekra.

De obicei, școala de șoferi determină singură dacă este necesar un anumit număr de ore de teorie înainte ca șoferul care învață să urce în mașină pentru prima dată . Cunoașterea celor mai importante baze teoretice este cu siguranță un avantaj.

În funcție de clasa de permis de conducere pe care doriți să o obțineți, este necesar un număr minim de lecții teoretice . Un astfel de spectacol durează 90 de minute și are întotdeauna o temă principală . În plus, există o împărțire în materii prime și aditivi . De exemplu, pentru un permis de conducere categoria B ar trebui să urmați următoarele lecții de teorie :

  • 12 x 90 de minute pe subiecte din materialul de bază
  • 2 x 90 de minute la aditiv
Important : Nu sunteți obligat să acoperiți toate disciplinele cu lecțiile de teorie . Deci, puteți vizita cu siguranță o oră de două ori și apoi, în cele din urmă, puteți ajunge la cele 12 ore necesare în materialul de bază. Totuși, cu aditivul nu funcționează, aici școala de șoferi trebuie să se asigure că solicitantul de permis de conducere a urmat-o, altfel proba teoretică nu poate fi admisă.

Obțineți permisul de conducere: examenul teoretic este obligatoriu

Daca frecventezi scoala de soferi auto, proba teoretica este obligatorie.

Dacă ați finalizat toate lecțiile de teorie necesare , școala de șoferi vă va elibera o confirmare corespunzătoare . Puteți apoi să trimiteți acest lucru organizației de testare și, astfel, să obțineți admiterea la proba teoretică .

Pentru a ști la ce să vă așteptați de la acest test, puteți susține un test teoretic de școală de șoferi , care este ca o repetiție generală pentru testul teoretic . Acesta este depus la TÜV sau Dekra. Pentru aceasta se datorează o taxă de 20,83 euro .

În funcție de clasa de permis de conducere care urmează să fie dobândită prin formarea în școala de șoferi, candidatul așteaptă un număr diferit de întrebări. Practic, procedura cu alegere multiplă este utilizată pentru testul teoretic.

Există trei răspunsuri posibile pentru fiecare întrebare , dintre care cel puțin unul este corect și, prin urmare, trebuie bifat. Cu toate acestea, este, de asemenea, posibil ca toate cele trei răspunsuri să fie furnizate cu crucea corespunzătoare.

Fiecărei întrebări i se atribuie o valoare de la două la cinci . Aceasta corespunde numărului de puncte de eroare pentru un răspuns incorect. Întrebarea va fi, de asemenea, considerată un răspuns incorect dacă ați făcut clic pe un singur răspuns corect în loc de două corecte.

Important : În funcție de categoria permisului de conducere, este permis un anumit număr de puncte de eroare (de exemplu, zece pentru categoria B). Cu toate acestea, dacă două întrebări cu o valoare de cinci primesc răspuns incorect , testul este considerat nereușit și trebuie repetat. De regulă, acestea sunt întrebări despre dreptul de trecere.

Dacă ați promovat testul , veți primi un certificat corespunzător , pe care îl puteți prezenta la școala de șoferi. Aceasta este o condiție prealabilă pentru aranjarea unei întâlniri pentru examenul practic de conducere.

Dacă picați examenul , nici acesta nu este sfârșitul lumii, îl puteți susține din nou . Totuși, articolul 18 din Ordonanța privind permisul de conducere (FeV) prevede că un test repetat poate fi efectuat numai după o perioadă de blocare de cel puțin două săptămâni . Taxele de examen se vor aplica apoi din nou .

Articole din aceasi categorie

Partea practică a pregătirii permisului de conducere

Când are loc prima lecție de șoferi în școala de șoferi, entuziasmul este de obicei mare . Instructorul auto va explica mai întâi componentele individuale ale vehiculului și funcția acestora mai detaliat . Veți afla apoi cum scaunul, volanul și altele asemenea pot fi ajustate optim la dimensiunea dvs.

În prima lecție de conducere, pornirea este de obicei exersată, astfel încât șoferul începător să aibă o idee despre când să elibereze ambreiajul . Desigur, acest proces de învățare nu se aplică unui vehicul automat.

Instructorul auto are instalate pedale în zona picioarelor sale pentru a putea interveni oricând în situații periculoase și astfel să evite accidentele. El vă va da comenzi adecvate despre unde să mergeți.

Ar trebui practicate diferite situații de trafic ( sens giratoriu , intersecții dreapta-înainte-stânga etc.). În funcție de cât de repede elevul își îmbunătățește abilitățile în școala de șoferi, este necesar un număr diferit de lecții de conducere . Cu toate acestea, există și așa-numitele ore obligatorii (călătorii speciale) pe care fiecare candidat pentru un permis de conducere trebuie să le parcurgă într-o școală de șoferi pentru clasa B :

  • Conducere pe autostradă : Această călătorie specială durează patru ore și duce șoferul cursant peste autostrăzile din zona sa. Aici, de exemplu, intrarea și ieșirea de pe autostradă sunt probleme centrale. În plus, se practică distanța minimă și depășirile. Această lecție de conducere obligatorie poate fi finalizată numai dacă șoferul care învață a demonstrat că conduce în siguranță în timpul orelor de conducere de la școala de șoferi.
  • Călătorie pe uscat : aceasta este cea mai lungă călătorie suplimentară de cinci ore. Are loc mai ales în afara orașului și are scopul de a instrui solicitantul de permis de conducere să conducă în afara orașului. O distanță de cel puțin 50 de kilometri trebuie parcursă dintr-o singură mișcare.
  • Conducerea pe timp de noapte : Într-o lecție de conducere obligatorie de trei ore, elevul ar trebui să dezvolte simțul condusului pe timp de noapte. Acest lucru implică, de asemenea, instruirea când să porniți și să opriți faza lungă . Înainte de a începe călătoria, toate luminile de pe mașină sunt de obicei verificate pentru funcționalitatea lor.

O programare pentru examenul practic de conducere poate fi rezervată numai după finalizarea excursiilor speciale în școala de șoferi . Înainte de examen, există, de obicei, o ultimă lecție simplă de conducere, astfel încât examinatorul să poată „fuge”.

Ziua cea mare a sosit în sfârșit: examenul practic de conducere

Odată ce ați trecut prin stațiile individuale ale școlii de șoferi, pregătirea pentru permisul de conducere se încheie cu examenul practic de conducere . Acest lucru se poate face la TÜV sau Dekra.

Pentru a face acest lucru, trebuie să vă înregistrați în prealabil, ceea ce se face de obicei de școala de șoferi sau de instructorul auto. La TÜV, pentru un permis de conducere categoria B se datorează o taxă de testare de 84,97 euro . În plus, trebuie să plătiți o „taxă de închiriere” pentru mașina școlii de șoferi către școala dvs. de șoferi, astfel încât să o puteți folosi pentru test.

Procesul depinde în mare măsură de categoria de permis de conducere pe care trebuie să-l obțineți. Trebuie stăpânite diferite sarcini . Ordonanța privind permisul de conducere (FeV) prevede ce cerințe trebuie să îndeplinească persoana examinată. Anexa 7 la secțiunea 16 paragraful 2, secțiunea 17 paragraful 2 și 3 FeV prevede următoarele :

Solicitantul trebuie să poată conduce vehiculul în mod independent și în siguranță, chiar și în situații dificile de trafic. Stilul său de condus trebuie să fie defensiv, grijuliu, anticipator și adaptat fluxului actual de trafic. În plus, ar trebui să demonstreze că are cunoștințe suficiente cu privire la reglementările legale care reglementează conducerea unui autovehicul și un stil de conducere conștient de mediu și economisitor de energie, știe cum să le aplice și este familiarizat cu pericolele traficului rutier și comportamentul necesar. pentru a le evita. […]

Scoala de soferi se incheie cu promovarea examenului practic de conducere auto.

Aceste caracteristici sunt verificate folosind diverse sarcini. Există cheltuieli de bază de conducere pentru fiecare clasă de permis de conducere , dintre care un anumit număr este cerut de examinator.

Pentru clasa B , vă puteți aștepta la trei sarcini de bază de conducere din următoarele zone : marșarier la dreapta folosind o intersecție, traversare sau cale de acces, mers înapoi într-un loc de parcare (longitudinal), frânare cu cea mai mare decelerare posibilă, intrarea într-un loc de parcare (transversal). sau diagonală) sau Întoarcerea înapoi.

Dacă demonstrați o manevrare în siguranță a vehiculului și regulile de circulație , aventura „școală de șoferi” s-a încheiat și veți primi permisul de conducere și permisul de conducere ca dovadă a acestora.

Daca faci greseli grave la volan sau daca instructorul auto trebuie sa intervina in timpul testului , testul este considerat nereusit . Cu toate acestea, nu există timp de blocare sau ceva de genul ăsta după aceea. De îndată ce este disponibilă o nouă dată, aceasta poate fi rezervată prin intermediul școlii de șoferi. Taxa va fi apoi datorată din nou. Cu toate acestea, este recomandabil să câștigi mai multă încredere luând lecții de conducere înainte de a face un alt test de conducere.

Practică pentru școala de șoferi: Cum să te pregătești optim

Școala de șoferi ar trebui să pregătească în mod optim elevul pentru test , atât în ​​practică, cât și în teorie . Cu toate acestea, acest lucru necesită și o anumită inițiativă . Dacă doriți să economisiți costurile pentru lecțiile de conducere, este recomandabil să vizitați zonele special amenajate pentru antrenamentele de conducere .

Cu cât sunteți mai sigur în manipularea vehiculului, cu atât vă va fi mai ușor să îndepliniți cerințele instructorului auto. Puteți învăța și pentru școala de șoferi exersând întrebările pentru proba teoretică .

Acest lucru se poate face prin diferite medii . De la aplicația pentru smartphone până la chestionarele clasice, există o serie de opțiuni care pot fi folosite aici. Cu cât ești mai pregătit, cu atât ai șanse mai mari de a promova examenele din prima încercare.

Școală intensivă de șoferi: Dacă doriți să obțineți rapid permisul de conducere

După cum am menționat deja, pregătirea pentru permisul de conducere într-o școală de șoferi necesită foarte mult timp . Nu toată lumea este capabilă să facă acest timp. Prin urmare, există unele școli de șoferi care oferă o pregătire foarte rapidă pentru permisul de conducere în comparație.

Aceasta este de obicei o școală de șoferi intensivă sau de vacanță . Acestea vă oferă posibilitatea de a obține permisul de conducere în termen de 14 zile . Totuși, acest lucru înseamnă și că trebuie să înveți materialul pentru teorie foarte repede și, uneori, să completezi mai multe lecții de conducere pe zi.

Criticii avertizează în mod repetat că acest model nu oferă suficient antrenament . Susținătorii susțin, totuși, că instruirea intensivă oferă avantajul unei implementări mult mai rapide a ceea ce s-a învățat .

Există o școală de șoferi de camioane?

Există, de asemenea, câteva școli de șoferi specializate în camioane . Aici, conținutul de formare este parțial diferit de cel al unui permis de conducere de categoria B. Formarea este de obicei și mai cuprinzătoare și, în consecință, mai scumpă.

100% LikesVS
0% Dislikes

Ai nevoie de ajutor?

Ai o problema si nu sti cum sa o rezolvi?

   
Citește și

Lasă un răspuns