Germania: Legea germană a chiriei | Acasă copii în chirie

1 191

Copiii sunt adesea temut de vecini și proprietari; În consecință, familiilor cu copii le este adesea dificil să găsească un apartament nou. De nenumărate ori, disputele legate de zgomotul copiilor sau daunele cauzate de copii ajung în instanță. De asemenea, nu este întotdeauna clar pentru proprietari și familii deopotrivă ce copii au voie pe proprietate și ce nu.

Zgomotul copiilor nu este un motiv pentru reducerea chiriei

În principiu, copiii din apartamentul închiriat au aceleași drepturi ca și părinții lor. Aceasta include, de exemplu, deținerea propriei chei de apartament . Chiar dacă zgomotul copiilor poate ajunge la decibeli în intervalul zgomotului avioanelor din punct de vedere al volumului, el face parte din comportamentul firesc al copiilor și trebuie acceptat de vecini în limite normale (AG Bergisch-Gladbach, WM 83, p. 236; AG). Aachen, WM 75, p. 38). Copiii au voie să se joace în apartament, să fie plini de viață și să-și trăiască dorința de a se muta. De asemenea, este permis ca prietenii să fie aduși acasă pentru a se juca.

Cu toate acestea, părinții trebuie să se asigure că sunt respectate perioadele generale de odihnă. Acestea se aplică de la 13:00 la 15:00 și de la 22:00 la 7:00. O excepție de la aceasta este țipetele sugarilor și copiilor mici, pe care părinții le pot preveni doar într-o măsură limitată. Atâta timp cât zgomotul nu este permanent, vecinii trebuie să se împace cu el (OLG Düsseldorf, Az. 9 U 218/96).
Cu toate acestea, părinții trebuie împiedicați să facă zgomot intenționat. Prin urmare, vecinii nu trebuie să accepte fără plângeri atunci când urmașii aruncă oale prin apartament, de exemplu în semn de protest sau pentru a atrage atenția părinților. Zgomotul intenționat în afara zgomotului obișnuit de la copii nu intră sub incidența utilizării contractuale a apartamentului, iar proprietarul are dreptul de a acționa în instanță în conformitate cu § 541 BGB.
Semnele de uzură de pe covoare și pardoseli nu reprezintă neapărat daune care trebuie reparate de chiriaș. Proprietarul trebuie să țină cont de circumstanțele chiriașilor pentru imaginea daunelor.

Articole din aceasi categorie

Ce trebuie luat în considerare în caz de deteriorare

Conform § 828 BGB, copiii cu vârsta de până la șapte ani nu sunt obligați să comită o infracțiune în caz de prejudiciu. În traficul rutier, copiii nu sunt calificați ca apți să comită o infracțiune până la vârsta de zece ani. Cu toate acestea, părinții trebuie să fie trași la răspundere pentru prejudiciul cauzat dacă nu și-au îndeplinit datoria de supraveghere. În acest caz, prejudiciul nu va fi acoperit de asigurarea de răspundere civilă. Dacă părinții și-au îndeplinit datoria de îngrijire în limite rezonabile în raport cu caracterul și maturitatea psihică a copilului lor, nu există dreptul la despăgubiri pentru părțile vătămate în cazul copiilor care sunt incapabili să comită o infracțiune.
Daunele aduse proprietății închiriate cauzate de proprii copii trebuie desigur compensate de către chiriași, cu condiția ca acestea să nu se încadreze în uzura normală.

Copiii trebuie să respecte regulile casei

Copiii nu numai că au aceleași drepturi ca și părinții lor, ci și aceleași obligații, acest lucru este valabil și pentru respectarea oricăror reguli existente ale casei . Acest lucru se aplică în special utilizării zonelor comune, cum ar fi holul. Jocul și jocul pe hol nu este permis și trebuie împiedicat de către părinți. Holurile nu sunt concepute ca camere pentru sejururi mai lungi, așa că copiii ar trebui să le folosească doar pentru a intra în apartament din exterior, de exemplu. De asemenea, nu este permisă jocul în toalete și subsoluri și nici lifturile nu pot fi folosite ca loc de joacă.
Cărucioarele nu pot fi strict interzise pe hol. Ca parte a zonei comune închiriate, chiriașii au dreptul de a parca acolo echipamente precum cărucioare sau cărucioare și scaune cu rotile dacă nu este posibil să le găzduiască în altă parte sau dacă acest lucru ar duce la un efort nerezonabil, de exemplu pentru că nu există lift și chiriașul trebuie să mute vehiculul pe mai multe etaje ar trebui să-l ducă în apartament (AG Aachen, Az. 84 C 512/07, AG Hanau Az. 34 C 1155/88).

În general, însă, căruciorul nu trebuie să prezinte o pacoste sau un pericol, ceea ce apare, de exemplu, dacă holul este atât de mic încât ușa de la intrare nu mai poate fi deschisă corespunzător când căruciorul este parcat, sau căile de evacuare sunt blocate.
Cărucioarele pot fi întotdeauna parcate pentru o perioadă scurtă de timp, de exemplu când vin vizitatori cu copii. Cu toate acestea, se aplică principiul considerației reciproce și, odată ce un proprietar a tolerat parcarea căruciorului, acesta poate solicita scoaterea numai dacă se poate dovedi că alți chiriași sunt împiedicați de parcare sau vehiculul nu mai este solicitat de chiriaș ( AG Hamburg, Az.: 40 BC 622/99).

utilizarea spațiilor verzi

Utilizarea contractuală a unui apartament include și spațiile verzi și facilitățile exterioare, cu condiția ca acest lucru să nu fie reglementat altfel în contractul de închiriere (AG Bonn, WM 94, p. 20; AG Darmstadt, WM 86, p. 211). Copiii au voie să se joace în aceste zone comune, dar nu în grădinile ornamentale.
Dacă jocul copiilor este limitat la anumite zone, aceștia trebuie să respecte. De altfel, atunci când construiesc noi case multifamiliale, se poate aștepta ca proprietarii să pună la dispoziție echipamente și spații de joacă pentru a asigura copiilor o joacă în siguranță și o dezvoltare sănătoasă (LG Freiburg, ZMR 76, p. 210). Vecinii trebuie să accepte zgomotul pe care copiii îl fac din astfel de sisteme (Curtea Federală de Justiție WM 93, p. 277). Desigur, copiii chiriașilor pot duce și colegii de joacă la locurile de joacă.

Sunt permise antenele pentru telefoane mobile pe acoperișul blocului

Proprietarii pot avea o antenă de telefon mobil instalată pe acoperiș împotriva voinței chiriașilor. Acest lucru se aplică și în cazul în care chiriașul are un stimulator cardiac și se vede în mod deosebit expus unui risc de radiații electromagnetice (BGH VII ZR 74/05).

100% LikesVS
0% Dislikes
Citește și
1 Comentariu
  1. […] Copii care se joacă […]

Lasă un răspuns